До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Мартін Скорсезе та Віра Фарміга проведуть концерт до річниці "Щедрика"

4 грудня 2022 року виповнюється 100 років з американської прем’єри "Щедрика" в найпрестижнішому концертному залі Нью-Йорка — Карнегі-Голлі. До цієї дати в Штатах відбудеться велике святкування: у тому ж залі, що й 100 років тому, дадуть великий концерт "Notes from Ukraine" з участю хорових колективів з України та Північної Америки.

Реклама

Ведучі концерту — культовий американський режисер Мартін Скорсезе й американська акторка українського походження Віра Фарміга. Нагадаємо, що Віра Фарміга послідовно висловлює підтримку Україні з початку повномасштабного вторгнення. Її предки походили з України, і з дитинства акторка дотримувалася українських традицій: говорила українською, танцювала народні танці, відвідувала "Пласт".

Нагадаємо, "Щедрик" — всесвітньовідомий твір Миколи Леонтовича, який він написав на початку XX століття. Уперше твір прозвучав у виконанні Українського народного хору 5 грудня 1902 року. У концерті "Notes from Ukraine", що також відбудеться 5 грудня, візьмуть участь український дитячий хор "Щедрик" з Києва, український хор "Думка" з Нью-Йорка, хор "Трініті Вол-Стріт" та українська капела бандуристів Північної Америки ім. Т. Шевченка. Композитор Тревор Вестон представить свою нову композицію на вірш Сергія Жадана, яку написав спеціально для концерту.

Частину коштів від придбаних квитків буде спрямовано на ініціативу Президента України UNITED24 для відбудови країни. Концерт можна переглянути з будь-якого куточка світу наживо на платформі Vimeo.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.