До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Іноземні артисти Strichka 2023 про подорож до України

Вже цієї суботи, 20 травня, Strichka повертається з повноцінним дводенним фестивалем. Дев’ятий фестиваль відбудеться вперше після перерви у два роки. Ми поспілкувалися з іноземними артистами про їхню подорож до України.

John Dimas (DE)

Реклама

Що ти відчуваєш стосовно подорожі до країни, в якій триває повномасштабна війна?

Я схвильований, трохи нервую, але водночас відчуваю неабиякий інтерес. Я дійсно не знаю, чого очікувати, і мені дуже цікаво побачити ситуацію в країні на власні очі, а не тільки те, що пишуть в ЗМІ.

Як ти вирішив приїхати в Україну? Що тебе поєднує з нашою країною?

У мене багато друзів українців, і, народившись у колишній диктатурі Албанії, я відчуваю великий зв’язок із вашою країною та її історією. Коли мене запросили на Strichka Festival, це стало шансом відчути, що відбувається з українською культурною сценою, з огляду на те, що ви опинились в центрі такої жорстокої війни. Я вірю, що через силу музики ми можемо зцілюватись. Саме тому для мене дуже важливо стати частиною цього фестивалю.

Чим плануєш займатися в Києві?

На мене чекає довга дорога, тому спочатку трохи відпочину. Поїду на фестиваль в суботу — мені дуже цікаво послухати місцевих виконавців. Мій виступ у неділю. Я залишаюся на кілька днів, тому перед дорогою назад хочу погуляти Києвом, перевірити кілька локальних барів та ресторанів, які рекомендували друзі.

Sibil (FR)

Що ти відчуваєш стосовно подорожі до країни, в якій триває повномасштабна війна?

Це буде доволі насичений тиждень: я матиму 4 виступи та багато подорожей, але найбільше я радію кінцевій поїздці до Києва. Тому для мене це чудова мотивація, навіть попри те що дорога забере щонайменше 32 години: одразу після виступу в Марселі я поїду до Варшави, де, після 7 годин очікування, сяду на 19-годинний потяг до Києва. Але я глибоко переконана, що воно того варте.

Я розумію, що, можливо, небезпечно подорожувати країною, яка зараз страждає від війни. Та я не відчуваю страху, хіба трохи хвилююся, тому що для мене велика честь бути запрошеною на цей фестиваль. Найкраща підтримка, яку я можу дати, — це поділитися часткою щастя через те, що мені найбільше подобається робити.

Як ти вирішила приїхати в Україну? Що тебе поєднує з нашою країною?

Коли мені написав Борис (резидент Closer), це було однозначне "так" з мого боку. Я хотіла підтримати Україну по-своєму. Окрім того, я люблю ризикувати. Навіть мої батьки дали мені благословення: вони справді пишаються тим, що я роблю це заради прекрасної мети — дати людям можливість отримати позитивні емоції навіть у найтемніші часи. Тому мені не довелося довго думати перед цим рішенням.

Чим плануєш займатися в Києві?

Я вирішила залишитися в Києві на кілька днів. Мені цікаві місто та історії людей, тому я рада провести час, зустрічаючи нових друзів та відкриваючи для себе околиці. Я також чула про магазин платівок Бориса (Abo records) і з нетерпінням чекаю можливості провести там кілька годин.

KinddesGeistesakaISH (CH)

Що ти відчуваєш стосовно подорожі до країни, в якій триває повномасштабна війна?

Я вже тут, у Києві. Попри те що я вже встиг стати свідком того, як ППО збиває ракети та гудуть сирени, я відчуваю себе в безпеці. Це мій перший візит в Україну, і я дуже радий бути тут. В мене є друзі в цій країні і я давно хотів сюди потрапити. Особливо мене цікавлять культура, архітектура та кухня, але найбільше я очікую побачити живі виступи на Strichka.

Яку програму ти підготував для Strichka?

Я презентую прем’єру свого A/V live set. Маю сказати, що я трохи нервую, але також дуже чекаю цей виступ. Я впевнений у музиці, і сподіваюся, що візуальне оформлення вийде таким, як я планував. Я буду виступати під своїм псевдонімом Kind des Geistes, цей лайв виконується за допомогою спеціального девайса, де всі створені мною звуки відтворюватимуться наживо за допомогою моїх мозкових хвиль. Супровідні візуальні елементи будуть подаватися у відеосинтезатор, створюючи повне імерсивне аудіовізуальне занурення. Це все взаємопов’язано, і я не можу дочекатися, щоб поділитися цим з локальною аудиторією.

Як ти вирішив приїхати в Україну? Що тебе поєднує з нашою країною?

Моя дівчина з Києва, і вона допомогла організувати цю чудову можливість для мене виступити на Strichka. Вона сама діджейка та талановита селекторка, і я відчуваю неймовірну вдячність за її підтримку.

Чим плануєш займатися в Києві?

Я планую поєднувати роботу та відпочинок. Ми провели минулий вікенд за містом, і поїдемо знову цього тижня — це дуже розслабляє. Я також буду досліджувати Київ, пробувати різні страви, відвідувати круті маленькі місця. Днями я грав у Bruxt, це справді крута спільнота, яка створює простір для однодумців, щоб слухати музику і танцювати. І, звісно, я залишусь на Strichka та подивлюсь усі виступи.

FRANCK VIGROUX (FR)

Що ти відчуваєш стосовно подорожі до країни, в якій триває повномасштабна війна?

Я чекав на цю подорож з нетерпінням. Попри те що я живу в тихому регіоні на півдні Франції, мене хвилює те, що відбувається в Україні. І я дуже радий, що можу поділитись своїм часом та мистецтвом з українцями. Я вражений, що ви змогли організувати Strichka, попри комендантську годину та всі ризики. Так, я трохи хвилююся, але не боюся — це має бути хороший досвід. Мені дуже цікаво, як ви справляєтесь з цими непростими викликами й маєте таку наснажливу стійкість.

Яку програму ти підготував для Strichka?

ATOTAL — це A/V live concert, який ми створили 2 роки тому разом з візуальним художником Антуаном Шміттом, який також грає на сцені з власною генеративною візуальною програмою. Концепція ATOTAL — певна критика тоталітаризму: реконструкція, щоб краще деконструювати процеси нав’язування волі через повторення та абсолютний синхронізм, щоб запропонувати прорив до потенційно рятівної випадковості.

Як ти вирішив приїхати в Україну? Що тебе поєднує з нашою країною?

Відверто кажучи, я не вагався ні секунди. Це буде наша перша поїздка в Україну і, сподіваюся, перша з багатьох. Минулого року нас запрошували зіграти в Житомирі для АТОМ festival. Звичайно, цього так і не сталося, але я сподіваюся, що вони організують його знову.

Чим плануєш займатися в Києві?

Ми будемо в місті дуже недовго, але сподіваємось повернутись скоро до українців, шанувальників електронної музики та digital art.

Текст: Ася Арман

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.