До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що треба знати про переможців "Євробачення-2021" — гурт Måneskin

Італійський рок-гурт Måneskin — тріумфатори цьогорічного "Євробачення". Гурт полонив публіку не тільки яскравим виступом, а й модними образами: італійці вийшли на сцену в кастомізованих шкіряних розкльошених штанах і бюстьє Etro. Звідки взявся гурт Måneskin і чому весь інтернет обговорює його соліста, ефектного 22-річного Давида Даміано — читайте на vogue.ua.

Måneskin

Яскраві образи, харизма, розкутість і запальний рок-н-рол — букмекери ставили на Måneskin від самого початку. Свою перемогу італійці святкували яскраво: після оголошення результатів на весь голос кричали зі сцени "хай живе рок-н-рол", а відтак на пресконференції лилося рікою шампанське Tattinger. Перемога гурту Måneskin, про який ви навряд чи чули до 22 травня, особливо символічна, якщо зважити на те, що італійці починали свою кар’єру ще в студентські роки, виступаючи на вулицях Рима, а їхній перший концерт зібрав не більше ніж 300 осіб. Серйозні музичні журналісти вже давно не ставилися до "Євробачення" як до можливості відкрити для себе нові імена, але, можливо, перемога Måneskin це змінить.

Реклама

Гурт Måneskin виник 2016 року, коли його учасники були ліцеїстами, знайомі ж вони ще зі школи. Тоді четвірка юних музикантів (солістові, наприклад, на момент утворення гурту було всього 17) — соліст Давид Даміано, басистка Вікторія де Анджеліс, гітарист Томас Раджі й барабанник Ітан Торкіо — грали на вулицях Риму та оббивали пороги місцевих музичних конкурсів. Рік по тому за підтримки лейбла Sony Music гурт випустив дебютний англомовний сингл Chosen, а за ним і альбом. Популярність в Італії музиканти здобули після участі в конкурсі X Factor. До речі, говорити, що до "Євробачення" про Måneskin рідко хто чув, не зовсім справедливо: у 2018 році їхній альбом Il Ballo della Vita посів перше місце в італійських чартах, а після музиканти вирушили в турне Європою, де дали 66 концертів з аншлагом.

Соліст Måneskin Давид Даміано

2021-й видався ще успішнішим. У березні Måneskin перемогли на легендарному фестивалі італійської пісні в Сан-Ремо — з композицією Zitti e buoni, з якою потім виграли і "Євробачення". Її, до речі, музиканти написали ще п’ять років тому. Zitti e buoni (назву з італійської можна перекласти як "Сидіти й мовчати") стала посланням молодим людям у всьому світі — вона про те, що завжди потрібно бути собою. Яскравий виступ Måneskin підкріпив її сміливий сенс: музиканти вийшли на сцену в обтислих костюмах Etro з лакованої шкіри, з густо підведеними очима, а в танці вони демонстрували розкішні ботильйони на високих підборах, ніби натякаючи, що сміливості бути собою їм не бракує. Гарним фіналом цього стейтменту став пристрасний поцілунок соліста й гітариста безпосередньо на сцені, який облетів усі світові ЗМІ.

Måneskin

Найяскравіший учасник гурту — соліст Давид Даміано, до якого вже два дні прикута увага мільйонів людей. Давид — втілення фрази "прокинувся знаменитим": за добу після перемоги кількість підписників у його Instagram зросла майже вдвічі (з одного мільйона до 1,8 мільйона осіб). Що ж, підписалися і ми — принаймні для того, щоб вивчити сценічний стиль Давида, який вартий уваги модних медіа.

Давид Даміано на пресконференції

Дивлячись на фото музиканта, складно не помітити, що його надихають стильні попередники — від Іггі Попа й Фредді Мерк’юрі до Девіда Бові (до речі, його улюблена музика — Led Zeppelin і Arctic Monkeys). Шкіряні корсети, що оголюють тату на грудях, леопардові штани кльош, прозорі боді й обов’язкові ботильйони на масивних підборах — усе це, звісно, великі музиканти носили й до Даміано, але потрібно віддати належне, глем-рок дуже пасує Давиду. Додайте до цього вишуканий профіль, темні кучері й виразні очі — і стає ясно, що Даміано навряд чи обійдуть увагою модні Доми й співпраця з Etro, найімовірніше, тільки початок.

Ексцентрична поведінка Даміано під час виступу й на пресконференції — поцілунки з гітаристом Måneskin, демонстрування струнких ніг у шкіряних ботильйонах і жарти — вже викликала чимало чуток про музиканта. Найпопулярніші запити про нього в Google — про сексуальну орієнтацію (в інтерв’ю Даміано каже про себе як про "гетерозацікавленого"), дівчину (є інформація, що вже кілька років він зустрічається з італійською актрисою, на ім’я Джорджія) і чи вживає він наркотики. Що ж, чутки тільки розпалюють цікавість.

До речі, на "Євробаченні" Måneskin затоваришували з гуртом Go_A, що представляв на конкурсі нашу країну. На пресконференції на запитання стосовно учасників конкурсу, що припали до душі, Давид Даміано впевнено відповів "Ukraine" і присвятив українському гурту пост в Instagram.

Якщо до "Євробачення" й ажіотажу навколо нього ви ставитеся скептично, то подивіться кліпи Måneskin — вони прекрасні й засвідчують, що це не гурт однієї пісні. Одні з найпопулярніших на YouTube — відео на пісні Torna a casa і Morirò da Re: у них 110 і 47 мільйонів переглядів відповідно. Це повноцінні мініфільми, які чудово стилізовано й знято, — ніби над ними працювала не молода команда, а сам Паоло Соррентіно.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.