До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Бандуристка Марина Круть присвятила кліп кожному українцеві, хто прожив 100 днів війни

Українська бандуристка й співачка Марина Круть, сьогодні, у 100-й день повномасштабної війни, представляє лайв-відео на свій трек "Скажи мені, Боже". Пісня, яку Марина написала у 2019 році, під час війни набула нового сенсу та стала присвятою кожному українцеві, хто пережив 100 днів...

Відео записано в березні цього року в Хмельницькій філармонії разом з музикантами симфонічного оркестру під керівництвом диригента Тараса Мартиника. Над відео працювали кінопродюсер Андрій Корнієнко та режисер Олексій Тараненко. "Скажи мені, Боже" – пронизлива композиція, яка у 2019 році була розповіддю про особисті переживання та біль співачка, а у 2022 вже стала метафорою того, що переживає кожен українець.

Реклама

"Уже 100 днів триває повномасштабна війна", – розповідає Марина Круть. – Пів року тому я не могла подумати, що моє покоління, наші діти й батьки застануть цю страшну війну. В дитинстві мені здавалося, що ветерани – це сиві діди, я не могла уявити, що ветеранами війни стануть мої близькі і друзі. Це дуже важке усвідомлення. Мистецтво говорить наперед. Ця пісня десь виринала з мене в сонячному 2019-му, аби у 2022 році набути нового сенсу. Над створенням лайв-відео "Скажи мені, Боже" працювало 70 осіб. Я безмежно вдячна кожному. Мені надважливо донести всьому світові емоції, які ми відчували в березні 2022-го й відчуваємо зараз".

Марина Круть – 26-річна співачка, бандуристка та композиторка родом з Хмельницького. Марина грає на бандурі з дитинства; кілька років тому запустила сольний проєкт "Krutь", в якому поєднує інді-соул-музику та звучання бандури. У 2020 році співачка була серед фіналістів Національного відбору на "Євробачення".

Фото: Василь Шепелла

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.