До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Співачка Аліна Паш відмовилася від участі в "Євробаченні"

Співачка Alina Pash, яка 12 лютого виграла Національний відбір на пісенний конкурс з піснею "Тіні забутих предків", сьогодні відмовилася від участі в "Євробаченні". Про це артистка заявила на своїй інстаграм-сторінці, пояснивши, що "далі не хоче бути частиною цієї брудної історії".

"Я артистка, а не політик, — написала 28-річна артистка. — У мене немає армії піарників, менеджерів, юристів, аби протистояти всій цій атаці та натиску, зламам моїх соціальних мереж; погрозам. А також абсолютно неприйнятним формулюванням, які дозволяють собі люди, не розібравшись у ситуації та забувши про гідність кожного громадянина України. Я не хочу цієї віртуальної війни та хейту. Головна війна зараз — це зовнішня, яка прийшла в мою країну у 2014 році. Я не хочу далі бути в цій брудній історії. Я знімаю свою кандидатуру як представника України в конкурсі „Євробачення". На жаль. Мені справді дуже жаль".

Реклама

Нагадаємо, що після перемоги Аліни Паш вибухнув скандал. У соцмережах почалася дискусія з приводу виступу Аліни на території окупованого Криму у 2015 році, що суперечить правилам Нацвідбору. Громадський телеканал "Суспільне", який відповідає за організацію відбору, звернувся до Держприкордонслужби, щоб перевірити справжність довідки про законний перетин кордону з окупованим Кримом через КПВВ Чаплинка у 2015 році, яку надала команди Аліни Паш. 15 лютого Держприкордонслужба заявила, що такої довідки команді Аліни Паш вони не надавали.

Друге місце за результатами загального голосування журі й глядачів посів гурт "Kalush Orchestra". Користувачі в соцмережах припускають, що, з огляду на відмову Аліни Паш брати участь у конкурсі, до італійського Турина від України може поїхати саме цей гурт.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.