До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Афіша: що слухати в ці вихідні онлайн

Леді Ґаґа, Елтон Джон і Стіві Вандер зіграють онлайн-концерт на честь медичних працівників, а в Лондоні музиканти прямо зі своїх осель дадуть концерт до 250-річчя Бетховена. Карантин дає нам можливість слухати блискучих музикантів, не виходячи з дому, а Vogue.ua підготував афішу на найближчі вихідні.

One World: Together At Home

18 квітня, пряма трансляція від 14:00 до 20:00 (EST)

Реклама

Леді Ґаґа, Елтон Джон, Біллі Айліш, Кріс Мартін, Пол Маккартні, Стіві Вандер, Джон Ледженд — це неповний список музикантів, які дадуть масштабний благодійний онлайн-концерт 18 квітня. Його організатори — Всесвітня організація охорони здоров’я і Global Citizen, а його мета — підтримати медичних працівників, які борються проти COVID-19. Концерт транслюватиметься 18 квітня о 20:00 (EST) на ABC, NBC, CBS, а також у соціальних мережах Facebook, Instagram, Twitter і YouTube. Дізнатися докладніше про платформи, де подивитися концерт, можна тут.

"Бетховен 250"

18 квітня о 19:30 (BST) на сайті Royal Albert Hall

"Запланований концерт з нагоди 250-річчя Бетховена ми скасували через коронавірус, але не бачимо причин, через які шоу не може тривати!" — кажуть у королівському Альберт-холі. Ювілей одного з найпопулярніших композиторів в історії музики пропонуємо відзначити вдома, не порушуючи карантину, — але в компанії найкращих музикантів. Увечері 18 квітня піаністка Isata Kanneh-Mason і віолончеліст Eldbjørg Hemsing зіграють музику Бетховена з власних домівок, а прилучиться до них диригент Moritz Gnann. Єдиний музикант, імені якого немає в оригінальному складі концерту, — це органіст Пітер Холдер, який не може вписати гранд-орган Королівського Альберт-Холу у свій дім, — кажуть організатори.

Опера "Кавалер троянди"

19 квітня о 19:30 (EDT) на сайті Metropolitan Opera

Уже другий місяць Метрополітен-опера транслюють свої найкращі постанови онлайн на офіційному сайті. 19 квітня дають комічну оперу Штрауса "Кавалер троянди" — легку, комедійну оперу, яка напевно поліпшить настрій усім слухачам. Це запис 13 травня 2017 року: у головній партії — культова оперна співачка Рене Флемінг, яка сьогодні вважається найкращою виконавицею партії княгині Маршальші.

"Манон"

З’явиться 19 квітня на сайті Берлінської опери

Щодня до кінця квітня на сайті Берлінської опери з’являються записи найкращих вистав з репертуару. Кожна буде доступна онлайн упродовж 24 годин. 19 квітня не пропустіть можливості послухати дуже ліричну й гарну оперу "Манон" Массне, яка вважається квінтесенцією музики Прекрасної епохи. Музичний керівник постанови — легендарний диригент Денієл Баренбойм, у головних партіях — Анна Нетребко й Роландо Вільясон.

"Пікова дама"

На YouTube-сторінці Національної опери

Національна опера України, як і вся країна, перебуває на карантині, але й далі тримає зв’язок з глядачем. У фейсбуці театру щотижня з’являються зворушливі home made відео від артистів опери, які розповідають, як тримати себе у формі під час карантину і як протікають їхні будні. Паралельно на YouTube-каналі транслюють архівні постанови різних років. Цими вихідними рекомендуємо послухати "Пікову даму" Чайковського. У головних партіях Валерій Бендеров, Наталія Компанієць і Валентина Кочур.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.