До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

8 головних концертів року

2018-й тільки почався, а ми вже знаємо, що в цьому році будемо танцювати під лайви Gorillaz, Imagine Dragons і 30 seconds to Mars, причому в рідному Києві. Найближчі концертні плани – в огляді Vogue.ua​

Yuko, 9 лютого

Masterskaya, амбітний проект Івана Дорна, активно розвивається, представляючи все нових артистів. YUKO – стильний електронний дует, до складу якого входять фольклористка-вокалістка Юля Юріна і мультиінструменталіст Стас Корольов. Стиль, в якому працюють музиканти, називається фольктроніка – експериментуючи з українською народною музикою, вони складають сучасну електроніку. Фольклор для групи – не просто модна тема: солістка Юля їздить в етно-експедиції і збирає справжні народні пісні. У лютому в музикантів дебютний сольний концерт.

Реклама
BØRNS, 29 травня

Виступи на фестивалях Coachella і Lollapalooza, дует з Ланою дель Рей, платиновий сингл Electric Love і, нарешті, співпраця з будинком Gucci – кар'єра 26-річного томного американця Гаррета Борнса розвивається стрімко. У січні музикант випустив другу пластинку Blue Madonna, розгорнута рецензія на яку одразу ж вийшла на Pitchfork. Американський Vogue вже охрестив BØRNS новою зіркою сінті-попа, так що поки він не махнув у велике турне з Ланою Дель Рей, можна встигнути послухати його в клубі Atlas.

Луна, 31 березня

Свій новий альбом "Острів свободи" навесні представить Луна – улюблена співачка київської молоді. Концерт анонсований, але місце поки засекречено – Луна і її команда люблять секрети та загадки. За останні пару місяців співачка випустила кілька пісень з нового альбому – "Поцелуи", Free Love і каже, що це ідеальна музика для тих, хто любить сумувати.

30 seconds to Mars, 30 квітня

Свій новий альбом Walk On Water в Києві представить популярна група Thirty Seconds to Mars, лідер якої – невгамовний Джаред Лето. Фактично займатися музикою Лето почав ще до кінокар'єри: групі 20 років, а в її скарбничці – більше 25 нагород. Альбом Walk On Water стане п'ятою студійною платівкою.

Franz Ferdinand, 13 червня

Гурт Franz Ferdinand, головні британські інді-рокери 2000-х, власники Brit Awards і Mercury Prize, повертаються на сцену. Через п'ять років після виходу попереднього альбому вони випускають романтичну пластинку Always Ascending, для запису якої запросили двох нових музикантів та на рік переїхали з Лондона в Париж. У червні група представить її в Києві.

Gorillaz, 25 липня

Кращі музичні новини в цьому році у фестивалю U-Park: його хедлайнером 25 липня стануть легендарні Gorillaz. Це буде перший виступ Gorillaz в Україні. Деймон Албарн і його команда представлять в Києві Humanz – свій новий, дуже концептуальний і складний альбом, який в 2017-м наробив чимало шуму по всьому світу. У 2017-му в світове турне група вирушила величезним складом – з п'ятьма бек-вокалістами і цілою групою яскравих, молодих музикантів, які взяли участь у записі альбому. Якщо хоча б частина цієї команди приїде до Києва, то концерт запам'ятається надовго.

Massive Attack, 26 липня

Другий день фестивалю U-Park буде не менш зірковим – в Україну вперше приїдуть британці Massive Attack. Попри те, що більше 8 років вони не випускали нових альбом, два роки тому вийшов їхній EP "Ritual Spirit", записаний разом з Young Fathers, Roots Manuva і Tricky, а кожен їхній концерт – це справжній вибух емоцій.

Imagine Dragons, 31 серпня

Як і Gorillaz, в Україну вперше їдуть Imagine Dragons – автори потужного хіта Radioactive. За дев'ять років група пройшла величезну дорогу: підкорила фестивалі від Glastonbury до Lollapalooza, отримала Греммі, заслужила статус однієї з головних стадіонних команд світу. 9 січня, в перший день онлайн-продажів квитків в Україні в черзі було майже 50 тисяч осіб.

Читайте також:

7 самых ожидаемых альбомов 2018 года

Трек недели: David Byrne – Everybody's Coming To My House

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.