До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 ключових дівчат у світі електронної музики

У сучасному світі доступних електронних технологій, коли музику можна писати й розповсюджувати, не полишаючи затишної спальні, кількість "електронних" музикантів невпинно й стрімко зростає. Спеціально для Vogue.ua програмний директор 20ft Radio Міша Бондарєв, автор плейлистів вихідного дня, підготував список з п'яти модних дівчат, які пишуть геніальну електронну музику.

The Space Lady

Космічна Леді народилася в 1948 році в Пуебло й почала кар'єру в 70-х як вуличний музикант. Та широкій публіці вона стала відомою всього лиш п'ять років тому після релізу альбому "The Space Lady’s Greatest Hits". Вона грає аутсайдерську електроніку, що звучить як найщиріші домашні замальовки. Сюзан Шнайдер виступає в шоломі валькірії з крильцями, співає у манері, що нагадує Ніко з The Velvet Underground, а її репертуар головним чином складається з каверів на класичні хіти рок-гуртів, як от The Doors та Steppenwolf. Пропоную послухати кавер Космічної Леді на пісню Стена Джонса "Ghost Riders in the Sky". Саме так має звучати сучасний фолк в епоху доступних кожному електронних інструментів.

Реклама
Molly Nilsson

Як висловилася художниця й знавець "дівчачої" музики Саша Львова, чиїй думці щодо цього я довіряю: "музика Моллі Нільсон – це істинно дівчача музика". Мені здається, що її пісні ідеально підходять для самотнього прослуховування за міцним напоєм у місцях, де чоловіки п'ють стоячи. Та якщо вам сумно, то пісні Моллі Нільсон будуть доречні, де б ви їх не слухали. І вона допоможе вам цей смуток полюбити.

Blablarism

У далекому 2013 році на грецькому лейблі Fabrika Records вийшов найголовніший альбом в історії музики незалежної України "Agnostodynis". Його записала киянка, дочка музиканта-авангардиста Юрія Зморовича Оксана Зморович, яка до цього проекту грала в пост-панк групі Oriental разом з братами Богданом та Іллею Стріхарем. Музика Оксани сомнамбулічна й туманна, позбавлена чітких жанрових орієнтирів. Про неї можна сказати дуже багато, але це безглуздо, так що просто послухайте її альбом від початку й до кінця.

Grimes

Під час кожного випуску ранкового шоу на 20ft Radio ми з моїм другом і колегою Давидом Шамієвим обов'язково ставимо якийсь із треків нашої подруги Grimes і передаємо їй привіт у Канаду. Така традиція. Клер Буше (справжнє ім'я Grimes) одного разу записала чарівний альбом Visions, слухаючи який не соромно плакати і танцювати від щастя, усвідомлюючи красу навколишніх форм. Стиль і візуальні образи, які використовує Клер у своїй творчості – це завжди геніальні експерименти, конкуренцію яким може скласти хіба що наступна персона в цьому списку, Aїsha Devi.

Aїsha Devi

Аїша Деві розпочала свій творчий шлях у 2004 році, виконуючи похмуру електроніку під псевдонімом Kate Wax. Але до тієї музики, яку ми чуємо на її останніх релізах, вона прийшла зовсім недавно, і цей шлях був визначений особистими пошуками, пов'язаними з історією її родини. Вихована дідусем-фізиком та бабусею-мандрівницею, Аїша проводила зовсім небагато часу зі своїми батьками. Її мати – гіпі, вітчим живе недалеко від Сахари, а батька, який має індійсько-непальське коріння, вона ніколи не бачила. Саме в марних його пошуках по всій Азії і сформувався характерний для Аїші Деві стиль, який поєднує в собі медитативні ритми мантр, різні вокальні техніки і поп-мелодії. Кліп і пісня Mazda може стати неймовірним відкриттям і переломним моментом у вашому музичному смаку. Насолоджуйтесь.

Читайте також:

Плейлист Кристиана Леффлера

Перевтілення: дебютний кліп Кари Делевінь

A$AP Rocky воспевает талант Рафа Симонса

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.