До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

36 пісень, які були написані про інших знаменитостей

Не секрет, що багато музикантів надихаються власним досвідом під час написання текстів до пісень. Відомі виконавці використовували музику, аби розповідати історії про людей у їхньому житті, і дуже часто ці люди — інші зірки. Від любовних балад до гімнів про розриви — існує чимало треків, які пояснюють зв’язки між найвідомішими знаменитостями сучасності.

Is It Over Now? (Taylor’s Version) (From The Vault) (2023)

Реклама

Пісні Тейлор Свіфт із альбому "1989", як-от Is It Over Now? та Say Don’t Go написані про колишнього хлопця та співака Гаррі Стайлза. Інші відомі треки з минулих альбомів, зокрема Delicate та Gorgeous — про колишнього хлопця Джо Елвіна, Midnight Rain — про Тома Гіддлстона, All Too Well — про Джейка Джилленгола, а Back to December — про Тейлора Лотнера.

Flowers (2023)

Трек Майлі Сайрус Flowers був випущений 2023 року після того, як вона та її колишній чоловік Ліам Гемсворт розлучилися, і, як вважають прихильники Майлі, ця пісня стала грандіозним фіналом їхніх стосунків. Також вважається, що гіт Wrecking Ball теж присвячений Гемсворту й був випущений після першого розриву пари у 2013 році. А трек Malibu був написаний після того, як вони відновили свої стосунки та жили разом у Малібу.

Cry Me A River (2002)

Цей трек Джастіна Тімберлейка 2002 року був написаний нібито про розлуку співака зі співачкою Брітні Спірс. Чутки про це підтвердили знімання в кліпі моделі, дуже подібної до Брітні. У 2004 році Спірс випустила сингл Everytime, який, як кажуть, є відповіддю на трек Тімберлейка і був записаний ще у 2002 році.

Lose You to Love Me (2020)

Гостра і сердечна пісня Lose You to Love Me, випущена у 2020 році, розповідає про стосунки Селени Гомес із колегою-співаком Джастіном Бібером. Подейкують, що пісні Бібера Nothing Like Us та Sorry — це також балади про їхній розрив.

Kiwi (2017)

Хоча роман між Гаррі Стайлзом та новозеландською моделлю Джорджією Фаулер був коротким, цього вистачило, аби надихнути співака. Шанувальникам Гаррі здається очевидним, що в контексті пісні Kiwi — це сленгове слово, що використовується для опису людини з Нової Зеландії. Окрім того, пісня Cherry з альбому Fine Line також була написана про колишню дівчину Стайлза — модель Каміль Роу.

Call Out My Name (2018)

У 2018 році The Weeknd випустив EP з шести треків під назвою My Dear Melancholy, який оспівує його стосунки з Беллою Гадід та Селеною Гомес. Call Out My Name торкається його зв’язку з Гомес та її поверненням до Джастіна Бібера. У пісні Wasted Times він співає про Гадід і порівнює свої стосунки із нею та з Гомес.

Sex On Fire (2008)

Лілі Олдрідж, янгол Victoria's Secret, яка одружена із солістом Kings of Leon Калебом Фолловіллом, як кажуть, стала натхненням для гіт-треку гурту Sex On Fire.

Swish Swish (2017)

Трек Кеті Перрі Swish Swish був випущений у відповідь на Bad Blood Тейлор Свіфт. Вона підтвердила це під час The Late Late Show з Джеймсом Корденом.

Thank U, Next (2019)

Пісня Thank U, Next — про Піта Девідсона та трьох інших колишніх хлопців Аріани Гранде: Рікі Альвареса, Big Sean та Мака Міллера. Цікаво, що співачка насправді написала три варіанти пісні, кожна з різним закінченням.

Lovebug (2008)

Пісня Lovebug братів Джонас спершу була випущена у 2008 році. Однак лише після виходу документального фільму про гурт у 2019-му стало відомо, що цей трек фактично написано про стосунки Ніка Джонаса та Майлі Сайрус.

Obsessed (2009)

Мерая Кері ніколи не приховувала, що пісня Obsessed стосується репера Емінема. Кері навіть одяглася, як репер для кліпу на пісню. Емінем також відкрито звертався до Кері у своїй пісні Bagpipes From Baghdad. Кажуть, що ворожнеча між артистами розпочалася після того, як вони начебто зустрічались у 2001 році. Однак Кері завжди заперечувала ці чутки.

Fix You (2005)

Пісня Coldplay нібито була написана для тодішньої дружини Кріса Мартіна Гвінет Пелтроу після смерті її батька.

Perfect (2015)

Теорії про походження трек One Direction вказують на те, що сингл Perfect — це рефлексія Гаррі Стайлза на його стосунки з Тейлор Свіфт. Трек частково натякає на трек співачки Style, який, вважається, був написаний про Гаррі.

All Of Me (2013)

Загальновідомо, що співак Джон Ледженд писав із любов'ю й присвятив трек дружині Кріссі Тейген.

Glory and Blue (2012)

Бейонсе та Jay-Z разом випустили треки про свого первістка, дочку Блу Айві Картер. В авторстві пісні також можна побачити підпис B.I.C. (Blue Ivy Carter).

Perfect (2017)

Ед Ширан написав багато пісень про кохання до своєї дружини Черрі Сіборн, зокрема найбільші гіти Perfect та Shape of You. Ед і Черрі були друзями з дитинства, а одружилися 2019 року. Водночас пісню Don’t, як подейкують, Ширан писав про колишню дівчину Еллі Голдінг, а Nina — про іншу експодружку Ніну Несбіт.

On My Mind (2015)

Сингл співачки Еллі Голдінг, випущений у вересні 2015 року, став відповіддю на пісню Don’t Еда Ширана. Шанувальники співачки думають, що вона стосується швидкоплинного роману співаків.

За матеріалом vogue.co.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.