До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшов фестиваль Leopolis Jazz Fest 2021

З 24 по 28 червня у Львові тривав ювілейний джазовий фестиваль Leopolis Jazz Fest. Шанувальники джазу ще довго згадуватимуть виступи видатних артистів — Камасі Вашигтона, Seal, Авішая Коена та інших. Найкращі моменти фестивалю дивіться в репортажі vogue.ua.

Виступ Seal

"Мені не треба говорити однією мовою з вами, щоб любити вас. Мені не треба вдягатися так, як ви, щоб любити вас. Мені не треба мати такий самий вигляд, як ви, щоб любити вас. І я вас люблю".

Реклама

Цю фразу на концерті у Львові виголосив американський музикант Камасі Вашингтон, і для багатьох вона стала квінтесенцією нинішнього фестивалю. Зі сцени культовий музикант, за плечима якого — номінації на премії "Ґреммі" й "Еммі", альбоми, записані спільно з Кендріком Ламаром (To Pimp a Butterfly) і Флоренс Велш, створення музики для документального фільму про першу леді Мішель Обаму "Becoming", зізнався, що це його перший концерт із серпня минулого року — пауза тривалістю майже рік була спричинена пандемією. Через дві години, у фіналі львівського концерту, на обличчі Вашингтона і його музикантів читалося навіть не щастя, а просвітлення. Що ж, джаз творить дива — і нагадує нам, що життя триває, а після кризи завжди настає розквіт.

Камасі Вашингтон

Про пандемію на нинішньому Leopolis Jazz fest говорив багато хто з музикантів. Наприклад, володар трьох премій "Ґреммі", британський співак Seal, на приїзд якого до Львова чекали майже два роки. На пресконференції Seal зізнався, що пандемія навчила його нічого не робити, а ще — змусила придивлятися до зображення в дзеркалі й шукати відповіді на запитання про те, хто ти й у що віриш. Можливо, саме тому виступ Seal у Львові був дуже емоційним, а публіка зустрічала оваціями кожну його пісню — від класичних джазових гітів, як-от I put a spell on you, My Funny Valentine і It Was a Very Good Year, до гітів самого музиканта, які в середині 1990-х звучали буквально звідусіль — наприклад, Kiss From A Roze. Фестиваль завершився церемонією вручення Міжнародної премії "Leopolis Jazz Music Awards" імені Едді Рознера. Володарем премії у 2021 році став видатний музикант, композитор, керівник джаз-оркестру Лінкольн-центру Вінтон Марсаліс.

<b>Leopolis Jazz_лучшие моменты</b>

Фото: Юрій Яцкулич

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.