До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Повітряний простір: квартира Кари Делевінь в Лондоні

Модель і актриса, Кара Делевінь оформила свій лондонський будинок у фірмовому бунтарському стилі

Кара Делевінь

Домосідкою Кару Делевінь точно не назвати. Увірвавшись в модну індустрію вісім років тому, головна модель Великобританії продовжує регулярно з'являтися на сторінках таблоїдів і підкорювати кіноекрани з енергійністю кролика-енерджайзера. В її Instagram-акаунту більше 41,1 млн підписників, які стежать, куди життя закине Кару: ось вона на фестивалі Burning Man, а ось вже з поголеною головою на церемонії вручення премії MTV, ось з левами в Сахарі або дуріє з Фарреллом за лаштунками показу Chanel в Парижі, а ось Джіджі Хадід малює на її попі прапор під час пляжної вечірки Тейлор Свіфт.

Реклама
Ванну освітлюють світильники-кулі Balloon від CrousCalogero для Estiluz, які відмінно поєднуються з розмальованими вручну Сарою Гокомб стінами

У бурхливому житті актриси періоди затишшя траплялися так рідко, що до недавнього часу вона жила у батьків в їх лондонському будинку, але все-таки наважилася переїхати в особняк в георгіанському стилі на заході Лондона. Коли Кара вперше його побачила, здавася він дуже сумним. Тоді вона звернулася за допомогою до друга сім'ї Тома Бартлетта – засновника студії архітектури і дизайну Waldo Works.

Оригінальні стільці Moustache, L'abbate, Cappellini, Magis, Porro, Gubi і Mattiazzi, стіл Maruni, зелений лакований буфет Pinch і підлогова лампа Noguchi

"Зазвичай, з клієнтами ми зустрічаємося особисто", – зазначає Бартлетт. З Делевінь говорили, в основному, по FaceTime, на зв'язок вона виходила з різних континентів і з різних часових поясів. "Кур'єри DHL ганялися за нею по всьому світу. Ось він, сучасний підхід в дії", – згадує Том. "Пам'ятаю одну з наших відеоконференцій. Був ранок в Лос-Анджелесі, я лежала в ліжку під купою колажів і зразків", – додає Кара. Чи варто говорити, що їх давнє знайомство зіграло ключову роль в успішній реалізації проекту.

Ванна Cappellini з фурнітурою Grohe

Кара хотіла, щоб будинок відображав її світогляд і, при цьому, допомагав їй дорослішати. "Коли тобі 25, твої друзі постійно товчуться у тебе вдома, ти можеш заснути посеред дня після довгого перельоту і відчувати себе вдома, як у коконі. Але потроху починаєш відкривати для себе і радості сімейного життя". Невже Кара вміє готувати? "Думаю, розігріти їжу зможе", – незворушно відповідає Бартлетт.

Стільці дизайну П'єра Полена і вивіска LOVE в музичній кімнаті

Він розділив будинок на кілька рівнів. Цокольний поверх – для розваг: тут є кінозал, бар і музична кімната. Домашній кінотеатр пофарбували фіолетово-зеленою автомобільною фарбою в найкращих традиціях програми MTV "Тачку на прокачку" і тюнінгу від West Coast Customs. Диван, на якому легко поміститься людей десять, так і манить розвалитися перед телевізором. "А потім, можна відсунути меблі і влаштувати танці", – усміхається Кара.

Стіни вбиральні і комод дизайну Waldo Works обшиті шпоном Tabu з пофарбованого платана

На першому поверсі, або, як його називає Бартлетт, "поверсі для прийому дорослих гостей", кухня зі стільницею з рожевого терраццо і їдальня. З досить нейтральної картини вибиваються стільці. "Навіть коли ти в будинку один, завдяки цим стільцям здається, ніби за столом ти оточений гостями", – зауважує Бартлетт.

Ліжко з балдахіном виконане на замовлення по дизайну Waldo Works

Нагорі можна відпочити і розслабитися. Вітальня оформлена в глибоких тонах, її прикрашають: різнокольоровий стелаж Carlton Етторе Соттсасса, дзеркало епохи Георга III і виконаний на замовлення диван George Smith. У спальні – суворе ліжко з балдахіном, а з вікон відкривається вид на сад, розбитий ландшафтним дизайнером Х'юго Баггом. Скоро тут з'явиться альтанка для занять йогою.

Залита денним світлом спальня Кари. Крісло Dimore Studio; подушка з текстилю C & C Milano

Господарська ванна немов окутана хмарами за задумом британської художниці Сари Гокомб. Найкращу метафору для людини, яка, в прямому сенсі слова, проводить півжиття в нижніх шарах стратосфери, важко й придумати. В одній з ванних кімнат для гостей примостилися два унітази, це дизайнерське рішення належить самій Карі. "А що такого? Я люблю поговорити на унітазі", – знизує плечима актриса. Джерелом натхнення, говорить вона, послужила дамська кімната паризького кабаре Crazy Horse.

Стелаж Carlton Етторе Соттсасса, настінний світильник Charlotte Perriand, диван George Smith з оббивкою з текстилю Kvadrat / Raf Simons, крісла Lazzarini & Pickering для Marta Sala Editions, килим Kvadrat

Делевінь дуже хвилювалася перед поверненням у відреставрований будинок. "Вона зціпила пальці під підборіддям і ходила так весь час, – згадує Бартлетт. – І тільки коли ми піднялися в спальню, вона розслабилася. Кара розкинулась на ліжку, немов гігантська морська зірка, та так і провела решту зустрічі, поки ми обговорювали рахунки".

Текст: Джейн Кельтнер де Валле

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.