До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Вундеркінд: що слід знати про декоратора Люка Едварда Холла

Лондонського дизайнера і декоратора Люка Едварда Холла надихають міфи Стародавньої Греції та фотографії авторства Сесіла Бітона. Серед його замовників – модні Доми Burberry і Lanvin, аукціон Christie's і The Bloomsbury Hotel.

Люк Едвард Холл і його колекція текстилю для Svenskt Tenn

Початок осені Люк Едвард Холл провів у Нью-Йорку: він малював фреску для нового бутика Lanvin у Сохо. На білих стінах – давньогрецькі німфи і кучеряві юнаки з аристократичними профілями. Один з героїв, зображений на стінах бутика, часто з'являється на посуді і текстилі Люка: це Антиной, коханий римського імператора Адріана, який став символом краси в епоху Відродження. "Ця фреска навіяна античними міфами і моєю недавньою поїздкою на Сицилію, де я відвідав кілька зруйнованих храмів. Люблю працювати з модними брендами: це зв'язок з моїм минулим", – розповідає 30-річний дизайнер.

Реклама

Люк вивчав моду в коледжі Central Saint Martins і збирався стати модельєром, але після стажування в студії дизайну інтер'єру зрозумів, що інтер'єри йому цікавіші за одяг. 2015 року заснував власну студію дизайну, і за чотири роки його портфоліо рясніє зірковими колабораціями. Він працював стилістом аукціонного дому Christie's; 2016 року готував весняний кампейн для Burberry – в ньому світлинам Маріо Тестіно вторять малюнки Люка у стилі Жана Кокто; створив лінію оксамитових лоферів спільно з Stubbs & Wootton, розробив текстиль для Bloomsbury Hotel у Лондоні і Le Sirenuse в Позітано. А розписана вручну кераміка, світильники, подушки, сумки бренду Luke Edward Hall продаються в універмазі Liberty London.

Колекція Luke Edward Hall для універмагу Liberty London

В епоху мінімалізму Люк не боїться робити речі яскраві і химерні: оксамитове взуття із золотим тисненням, посуд із зображенням шаленого Нептуна у струмливому плащі та на колісниці (це нова колекція Richard Ginori) і вази, що нагадують бронзові давньогрецькі статуї. "Я часто озираюся у минуле. Люблю легенди, фольклор. Вчора думав про Англію XVIII століття, сьогодні слухаю поп-музику 1980-х або читаю про Стародавній Єгипет. Я обожнюю Стівена Теннанта і Сесіла Бітона – і годинами ходжу Музеєм сера Джона Соуна в Лондоні".

Текст: Дарія Слободяник

Фото: https://lukeedwardhall.com/

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.