До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Художник Лора Карлін про історії, що ховаються за її керамічною плиткою

Наївні малюнки популярного британського ілюстратора Лори Карлін – тепер у вигляді керамічної плитки, якою можна прикрасити кухню, ванну кімнату, стіни або підлогу.

Художниця та ілюстратор Лора Карлін

Ілюстрації оповідань Чехова, Тодда Г'юза і Алена-Фурньє, малюнки для Condé Nast Traveller і The Guardian – Лора Карлін є однією з найуспішніших ілюстраторів у Британії. Кілька років тому, втомлена від ілюстрацій, вона почала відвідувати вечірні заняття з кераміки. Сьогодні за її керамічною плиткою з зображеннями тварин люди полюють, щоб зібрати пазл з розрізнених шматочків і прикрасити ним свої будинки.

Реклама
Керамічне панно із серії "Історії лондонських муралів", зроблене для компанії The New Craftsmen 2017

"Мені подобається, що за допомогою простих речей ми можемо розповісти цілу історію, – каже Лора. – До того ж ця плитка дуже практична – неважливо, купили ви дві штуки чи ціле панно. Їх можна розмістити на стіні і на підлозі, у кухні, у ванній, на подвір'ї". Плитку прикрашають наївні малюнки: слони, тигри, собаки і кішки, повненькі британські дами в капелюшках. Є серії, присвячені Лондону і його звичкам – наприклад, чаюванню. Всі персонажі взяті з реального життя. "Мені подобається спостерігати, як люди вибирають сендвіч у кафе, як роблять покупки, або як поводяться, коли думають, що їх ніхто не бачить".

<b>собрать пазл</b>

Плитку для Лори роблять на маленькій фабриці в одному з сіл неподалік від Айронбрідж, потім дівчина розписує її вручну у своїй студії. Цього року Лора випустила першу колекцію власного посуду для компанії The New Craftsmen, яка підтримує традиційні ремесла в Британії.

Фото: надані автором

Текст: Дарія Слободяник

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.