До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

По домівках: всередині вілли Джанні Версаче в Маямі

До прем'єри серіалу "Американська історія злочинів: Убивство Джанні Версаче" лишилося всього декілька днів, а ім'я дизайнера, котрий загинув більше 20 років тому, знову на вустах. Щирий інтерес викликає і все те, що пов'язане з Джанні Версаче. Vogue.ua уважно розглянув головне місце подій в серіалі і за сумісництвом один з найрозкішніших готелів на Маямі-Біч – віллу Casa Casuarina на Ocean Drive, яка славиться своїм бароковим інтер'єром і середземноморським стилем.

Вілла Casa Casuarina на Оушен Драйв, Маямі

Вілла Casa Casuarina була побудована в 1930 році в стилі Середземноморського Відродження, на замовлення архітектора Алдена Фрімана. У власності було в цілому 24 квартири. Фрімен займав передню частину будівлі на південно-східному куті. Решта квартир були доступні для оренди і для розміщення багатьох друзів Алдена, які відвідували Маямі-Біч.

Реклама
Вілла Casa Casuarina на Оушен Драйв, Маямі

Коли Фрімен помер в 1937 році, будинок був придбаний Жаком Амстердамом, який переробив віллу на багатоквартирний будинок, назвавши його Амстердамським палацом. У наступні роки Amsterdam Palace проходив через руки кількох власників і сотень орендарів. Протягом короткого часу в 1980-х роках будинок називався Christopher Columbus Apartments. Через деякий час будівля поступово відчула себе в немилості, але дивом, більшість оригінальних предметів і творів збереглася.

Вілла Casa Casuarina на Оушен Драйв, Маямі

У 1992 році віллу купив Джанні Версаче, щоб зробити з неї свою резиденцію в Саут-Біч. Версаче повністю переробив її. Він інвестував 32 мільйони доларів в ремонт, під час якого додав південне крило, басейн і сад, і перетворив 24 квартири на 10 великих апартаментів в оригінальному будинку, і ще 2 нових люкси в південному крилі. Він зняв шахту ліфта у дворі, замінив фонтан і відновив обсерваторію, в тому числі новий мідний купол.

Вілла Casa Casuarina на Оушен Драйв, Маямі

Після вбивства Джанні, будинок був порожнім близько трьох років, поки Донателла не продала особняк Пітеру Лофтіну за 19 мільйонів доларів в 2000 році. Він відремонтував майно, яке стало використовуватися в якості бутік-готелю, ресторану і розкішного простору для заходів. Особняк був придбаний компанією VM South Beach LLC за 41,5 мільйона доларів в 2013 році.

Вілла Casa Casuarina на Оушен Драйв, Маямі

Сьогодні готель Casa Casuarina все одно зберігає дух Versace. Дизайн маєтку залишився вірним ДНК Джанні: від внутрішнього двору до тінистого саду, до барокових ванних кімнат і кімнат, одягнених в барвисті принти. 12 люксів зі стелями, прикрашеними фресками, з античними меблями, а також колекціями творів мистецтва, спеціально замовлених для вілли – тут усе сприяє можливості зануритися в атмосферу пишноти епохи Версаля дев'яностих.

Вілла Casa Casuarina на Оушен Драйв, Маямі

За матеріалами vogue.fr

Читайте також:

Все, что нужно знать о новом сезоне "Американской истории преступлений"

Портрет в интерьере: новая коллекция Versace Menswear

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.