До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Який вигляд має новий будинок акторки Менді Мур

Мікс вінтажних і сучасних, дорогих і бюджетних речей в стилі 1950-х в будинку актриси Менді Мур в Пасадені.

Менді Мур, зірка сімейної драми "Це ми" на каналі NBC, у 15 років прославилася у себе на батьківщині як співачка – 1999 року вона випустила дебютний сингл Candy. А 2002-го роль в мелодрамі "Поспішай кохати" зробила її відомою в усьому світі. Того ж року Мур купила свій перший будинок – з п'ятьма спальнями в середземноморському стилі неподалік від Лос-Анджелеса. "Я прожила там 15 років. Але, незважаючи на численні реновації, цей особнячок так і не став по-справжньому моїм, – згадує вона. – Я купила його коли була 18-річною дівчинкою. Я ще зовсім не знала себе, і мені часто не вистачало сміливості запрошувати туди гостей".

Реклама
Макраме роботи Саллі Інгленд; ліжко з оксамитовою оббивкою Fabricut виконане на замовлення Сарою Шерман Семюель; лава, Katy Skelton; світильники, Cedar & Moss. На Мур сукня Ulla Johnson; Тейлор Голдсміт, собаки Джонні і Джексон

Сьогодні Менді зовсім по-іншому ставиться і до себе, і до дому. Нещодавно завершилися зйомки третього сезону серіалу "Це ми", вона збирається заміж за музиканта Тейлора Голдсміта з інді-рок-групи Dawes, а новий будинок актриси можна вважати символом її незалежності. "Цей будинок уособлює нову сторінку мого життя – дорослої жінки і актриси. Його інтер'єр повністю відображає мій характер", – розповідає вона з гордістю.

Майже через рік пошуків Мур і Голдсміт знайшли ідеальне місце для початку спільного життя – в класичному будинку 50-х років на пагорбі в Пасадені, звідки відкривається приголомшливий вид на гори Сан-Гейбріел і долину. Будівля побудована за проектом Гарольда Б. Зука – талановитого, хоч і мало відомого широкій публіці, архітектора.

Кухня: стільці, Jasper Morrison; кухонний "острів" з італійського мармуру Calacatta; світильники, Cedar & Moss; вази і блюдо, Mark Churchill; газова плита, Wolf

"Ми закохалися у види, басейн, двір, в саму енергетику цього місця", – згадує актриса. Будівлю не перебудовували кардинально, єдине – знесли численні прибудови, що з'явилися на початку 90-х. "Нам хотілося відновити дух 50-х, але без прискіпливого наслідування. Ми спробували уявити, яким був би проект Зука сьогодні", – пояснює Мур.

З цією метою актриса зібрала вражаючу команду професіоналів: архітектора Емілі Фарнем, дизайнера інтер'єрів Сару Шерман Семюель і ландшафтних дизайнерів з бюро Terremoto. Було вирішено оновити стару обробку, позбутися вбудованих меблів з темного дуба і напівкруглих прибудов до кухні і хазяйської ванни.

Вітальня: крісла, Anthropologie; вінтажна лавка, оббита оксамитом; столик дизайну Сари Шерман Семюель

Озброїна кресленнями Гарольда Б. Зуки, Фарнем відновила оригінальний багатоярусний карніз, що розтинає зигзагом дах, відреставрувала стіни зі світлої цегли і камінну зону, зробила нові підлоги з білого терраццо. "Терраццо – дорога і трудомістка техніка, але результат вартий усіх витрачених зусиль", – впевнена Менді. Як і в більшості інших випадків, вибір оздоблення терраццо був колективним: Семюель придумала живий візерунок з мідних трикутників на підлозі у ванній для гостей, а Фарнем вибирала кам'яний наповнювач для обробки лави навколо каміна в загальній вітальні.

Запропонований Семюель декор – це соковитий мікс вінтажного і сучасного, дорогого і бюджетного, жіночного і маскулінного. "У цьому інтер'єрі не виникає відчуття розгубленості в часі. Тут повно цитат з 50-х, але є й чимало речей свіжих, органічних і сучасних", – розповідає декоратор. Сама ж Мур вважає, що інтер'єр вдався світлим, яскравим і ненав'язливим. "Я не прив'язуюся до речей, – каже вона. – Ми вибирали меблі до ладу архітектурі, але вирішили не купувати нічого надто дорогого, щоб наслідки ігор дітей і собак не перетворювалися на трагедію".

Вітальня: крісла з оксамитовою оббивкою, Mercer41; лава з ротанга з шкіряними сидіннями, Kenian; журнальні столики з обробкою під рожеве золото, Statements by J; ваза, Harbinger; торшер, Langley Street; килим, Bungalow Rose.

Тейлор Голдсміт, майбутній чоловік Менді, за її словами, довіряв її думці і професіоналізму дизайнерів: "Тейлор волів особливо не втручатися в процес. Єдиною серйозною вимогою була наявність стелажа для книг (він читає запоєм) і місця для рояля і програвача". У відповідь на його прохання Фарнем перетворила незрозумілий коридор, що веде в господарську спальню, у справжню бібліотеку з диваном і масивними книжковими полицями. Центральне місце у вітальні відведене роялю і програвачеві.

Оглядаючи поглядом свої володіння, Мур розповідає, що закохалася в процес створення інтер'єру. "Не перестаю дивуватися отриманому результату. Ми розглянули в цьому будинку потенціал і повернули його до життя. Складно передати емоції, які відчуваєш, коли приділяєш увагу кожній деталі – від кам'яних плит для дворика до конфорок на плиті, – каже вона. – Коли розумієш, що можеш сама побудувати будинок своєї мрії, на менше вже не погодишся".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.