До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Де зупинитися в Каппадокії: готель у скелях Exedra Cappadocia

Є щонайменше дві причини влаштувати подорож до турецької Каппадокії — повітряні кулі й скелі, які є невіддільною частиною ландшафту цього регіону й мають неймовірно фотогенічний вигляд з висоти пташиного польоту. Для повного занурення в скелясто-пустельну реальність тутешніх місць, зупиніться в готелі Exedra Cappadocia, вирізаному в камені.

Exedra Cappadocia стоїть у селі Ортахісар. З готелем сусідить знаменита фортеця Ортахісар-Рок. Розташування на узвишші робить готель чудовим оглядовим пунктом, звідки видно і верхівки скель, і переливчасті в промінні світанкового сонця повітряні кулі.

Реклама

У Давньому Римі слово exedra означало місце зустрічей і дискусій філософів; у сучасній Туреччині воно акцентує на особливій атмосфері готелю, адже фундаментом будівлі стали стародавні печери, витесані в товщі вулканічного туфу. Нині печери, які зберегли свій давній дух, мають вигляд затишних номерів. У 2014 році, коли готель Exedra Cappadocia тільки відкрився, у ньому було 24 номери, а з 2017 їх уже 84.

Усі номери відрізняються між собою: є номери-печери, люкси з виглядом на кулі, що ширяють у небі, номери з джакузі або басейном, дерев’яними шафами ручної роботи, старовинними предметами й антикваріатом. Просочені історією речі прикрашають і коридори готелю, з’єднані між собою арками й кам’яними сходами.

Дивовижна архітектура, яка об’єднує 142 скельні будинки, дає змогу як бути частиною єдиного цілого, переміщаючись ніби середньовічними коридорами, так і гуляти будівлею, як мікромістом, знаходячи нові провулки та дворики. Вигадливі переходи ведуть до чотирьох ресторанів Exedra Cappadokia, один з яких — Fresko — розташований на даху і є улюбленим місцем для споглядання краси Каппадокії.

І якщо спостерігаючи за пейзажем з тераси ресторану можна насолодитися краєвидом і по-філософськи згадати події дня, то в самому серці печерних коридорів є розкішне спа, винарня і ресторан Chapel, що розташувався у відреставрованій каплиці. Серед різьблених камінів і розписаних фресками скельних стін неможливо не відчути духу історії та ще більше закохатися в цю мить, яка дарує особливу насолоду — байдуже, стоїте ви на терасі, милуючись горою Ерджієс, чи самотньо мандруєте кам’яними коридорами.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.