До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Dior представляє капcульну колекцію ваз

Запрошена керамістка Анна Абгаду-Массон створила 25 глиняних ваз, які відкривають нову главу в історії "діалогу культур" від Dior. Вироби з перловою емаллю стали ще одним проявом любові модного Дому до Марокко в межах колекції Resort 2020.

Анна Абгаду-Массон

Шоу Марії Грації К'юрі в квітні 2019 року стало найкращим "перекладом" африканських традицій на мову глобалізації. Художники і антропологи ретельно опрацювали кожну деталь круїзної колекції, щоб правильно транслювати всі компоненти африканської культури світові. Але на цьому майстерний "переклад" марокканських історій не завершився: Дім Dior випускає капсульну колекцію в колаборації з Анною Агбаду-Массон.

Реклама

Пісковик, техніка випалу 1260 року, емаль і терпіння – все, що необхідно художниці з африканським корінням для створення 25 силуетів у паризькому ательє Абгаду-Массон. Кожну фігуру Анна створює інтуїтивно, з міркуванням про те, як сама вона відчуває Африку. Спочатку керамістка шукає силует – для нього добре підходить піщаник, популярний у племен. Тоді залишає його сохнути на три тижні. "Уявіть, що це випікання хліба – ми маєте дати виробу час, щоб він довго слугував нам потім", – каже Абгаду-Массон.

Трохи очікування, і ось на світ з'являється "маленьке плем'я". Вази Анни – глави в збірці оповідань про південь: тонкі жіночі риси, вигини верблюжих горбів і плавники мешканців океану – в колекції зібране все те, що про Марокко давно вже відомо. Але на кожну з цих простих речей Абгаду-Массон разом з Dior пропонують поглянути по-новому.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.