До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Які бувають міни і як їх розпізнавати: пам’ятка ДСНС

Генштаб Збройних сил України повідомляє, що внаслідок вторгнення російських окупантів на територію України залишається велика кількість вибухових предметів, зокрема мін. У Державній службі України з надзвичайних ситуацій закликають українців не наближатися до мін та боєприпасів, а в разі виявлення таких відійти на безпечну дистанцію й відразу повідомити рятувальників чи поліцію. Нині через численні випадки мінування в містах, полях, лісах і водоймах треба бути максимально обережними. Сьогодні, 4 квітня, у Міжнародний день просвіти з питань мінної небезпеки та допомоги в протимінній діяльності, Vogue.ua розповідає, які бувають міни та як їх розпізнавати.

ПФМ-1 та ПФС-1С

Протипіхотна фугасна міна натискної дії ПФМ-1 та ПФС-1С буває зеленого й коричневого кольорів. Сила спрацьовування – від 5 кілограмів. До них не можна підходити та рухати їх.

Реклама
ОЗМ-72

Осколкова протипіхотна міна кругового ураження ОЗМ-72 може бути керована й некерована, має датчики цілі у вигляді розтяжки.

МОН-50

Осколкова протипіхотна міна спрямованої дії МОН-50 має пластмасовий корпус і датчики цілі у вигляді розтяжки.

МОН-200

Осколкова протипіхотна міна МОН-200 відрізняється від МОН-50 своїм великим розміром і металевим корпусом.

ТМ-62М

Фугасна протитанкова міна ТМ-62М має форму металевого диска. Її встановлюють у ґрунтах чи на поверхні землі, сила спрацьовування – від 120 кілограмів. Підходити близько до неї не можна через наявність мініпасток.

ПОМ-2

Вкрай небезпечна осколкова протипіхотна міна кругового ураження ПОМ-2 з металевим корпусом. Має механізм самоліквідації.

ПМН-2

Фугасна протипіхотна міна натискної дії ПМН-2 має пластмасовий корпус із датчиком цілі у вигляді хреста, буває зеленого або коричневого кольору. Її встановлюють у ґрунтах чи на поверхні землі.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.