До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як пройшов форум "Лідерство жінок під час війни"

"З початком повномасштабного вторгнення жіноче лідерство в Україні стало одним із потужних інструментів виживання від тилу до фронту", — сказала на відкритті форуму "Лідерство жінок під час війни" заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. Форум, що пройшов 4 липня в КВЦ "Парковий", зібрав понад 600 учасниць та представниць всіх секторів: державних органів, громадських організацій, військових установ, політики, бізнесу та медіа.

В межах форуму учасники обговорювали виклики, які повстали перед жінками України з початком повномасштабної війни, а також можливі рішення.

"Я пишаюсь українськими жінками у Збройних силах. Нагадаю, наразі це 42 тисячі військовослужбовиць, разом із цивільними працівницями — це близько 60 тисяч. З них понад 5 тисяч жінок наразі на передовій. Це ті, хто самі виявили бажання йти. Це надсильні жінки, вони виконують важку чоловічу роботу з надмірними навантаженнями. Кожна з них для мене — приклад", — сказала на відкритті Ганна Маляр.

Ганна Маляр
Ганна Маляр

Спеціальним гостем Форуму стала американська політикиня, ексміністерка внутрішньої безпеки США, ексгубернаторка штату Аризона, членка консультативної ради при президенті з питань розвідки Джанет Енн Наполітано. Вона зазначила, що Україна стала натхненням для всього світу, особливо для таких країн як США, що цінують свободу та демократію.

Говорили на форумі і про жіноче лідерство в економічному секторі. Результатом форуму стане ініціативна група, яка буде співпрацювати з державою щодо реформ та зміни державних політик, що стосуються жінок в Україні. Про це розповіла Анна Міщенко, директорка Київської школи державного управління ім. С. Нижного, яка є засновником Форуму. За її словами, Київська школа державного управління стає партнером Університету Берклі (США) та планує спільні дослідження, освітні курси та публічні заходи з фокусом на жіноче лідерство — все це дозволить перенести американський досвід в Україну.

Реклама

Cвоїми враженнями від Форуму ділиться Анна Гензіцька, менеджерка комерційного відділу українського Vogue.

"Я під враженням від Форуму і від сили українських лідерок та їхньої стійкості щодо сталого відновлення України, — розповідає Анна. — Як зазначила модераторка паблік-току Наталія Кривда, наша щоденна мотивація тримається на трьох стовпах — ЗСУ, родині та продуктивності. Не можу не погодитись, адже саме ці цінності тримають, навіть коли триматися наче вже немає за що. Мені дуже відгукнулися слова Юлії Жовтяк, директорки державної служби зайнятості, про те, що "культура лідерства — це завжди вибір діяти, а не проходити повз". На цьому зійшлися всі спікерки, адже ці 18 місяців — це про робити й вчитися, змінювати й імплементувати, а не чекати. Важливі меседжи під час паблік-току висловила заступниця міністра цифрової трансформації України Валерія Іонан, яка закликала надавати більшого значення освіті, а також розповіла про результати акселератору "Відважна", де наразі можливість розвивати свої підприємницькі скіли отримали понад 5 тисяч жінок.

Під час Форуму учасниці багато говорили про те, які якості та навички є найважливішими сьогодні, під час повномасштабної війни — і всі дійшли спільної думки, що це адаптивність та вміння шукати ресурс".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.