До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як безпечно ховатися вдома: правила, що рятують життя

Із самого ранку 10 жовтня Україна зазнала масованих ракетних обстрілів. Влада вкотре нагадує українцям не нехтувати сигналами повітряної тривоги та бути пильними.

Кілька вибухів від самого ранку пролунали в українській столиці: влада повідомила про більше ніж 20 постраждалих у різних районах Києва, є також і загиблі. Масовані удари також були в інших містах України: у Львові, Тернополі, Дніпрі, Житомирі й Хмельницькому, на Франківщині та Одещині.

Реклама

Президент України закликав громадян сьогодні бути особливо пильними та залишатися за можливостями в укриттях. Для тих, хто наразі не має змоги сховатися в укриття, нагадуємо, як безпечно ховатися вдома, — основними правилами, що можуть урятувати життя, ділиться Центр протидії інформації при РНБО України.

Правило "двох стін"

Від небезпеки вас має відділяти щонайменше 2 стіни, бо одна, ймовірно, зруйнується від удару, а друга візьме на себе уламки стіни, віконного скла тощо. Тому ховатися безпечно в місці, яке розташоване за другою від фасаду опорною стіною. Зазвичай це тамбур, коридор або передпокій. Навіть якщо вам здається, що будинок нестійкий, підвалу нема, а в сховищі бракує місця, лишайтеся біля опірних стін – вони витримають.

Правило "двох виходів"

Ви повинні чітко знати, що з укриття є щонайменше 2 виходи. Тому підвал чи гараж з одним виходом – це пастка. Єдиний вихід може завалити уламками будинку або під час пожежі він може бути заблокованим. Проте сучасні підземні паркінги та підвали в більшості будинків спроєктовані безпечно. Крім кількох виходів, вони обладнані датчиками диму й у них передбачені системи пожежогасіння.

За посиланням читайте історію з перших вуст про те, як правило двох стін може врятувати життя під час обстрілу

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.