До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: Маша Шубіна

Журнал Vogue UA за підтримки Symbol випустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з'являлися на сторінках нашого журналу. Моделі і художниці, письменниці і спортсменки, музикантки і дизайнерки, балерини і засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв'ю для vogue.ua героїні розмірковують про баланс між кар'єрою і сім'єю, публічність і щастя. Цього разу читайте інтерв'ю з Машею Шубіною.

Маша Шубіна

Як Ви вважаєте, балансувати між кар'єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Не існує "нашого" часу чи "нового" і "старого". Легко, коли молодий — навіть під час Другої світової війни, під бомбардуванням, дами малювали стрілки капронових панчох на голій нозі хімічним чорним олівцем, щоб привабити, подобатися і любити. Методи змінилися, часи змінилися, а вік і позиція обумовлює пріоритети.

Вимога "бути найкращою в усьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Вимоги, що висуваються "новим" співтовариством, поки що мені не зрозумілі. Думаю, і система, і методика освіти, і культивування особистості зводиться до точкових, вузько спеціалізованих галузей. Сьогодні поняття "у всьому", як і "кругозір", досить рідкісні в проявах, а підписка на "потрібні" акаунти в соціальних мережах — не запорука успіху.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Я не публічна людина. Раніше публічними могли стати, і ставали, люди, які виходили назовні (не просто пили портвейн удома, а могли весело проводити час у барі). І, як показав досвід, ці люди чималого домоглися і зробили круті проєкти — і це дуже відрізняється від псевдопублічності і бажання бути публічною людиною зараз. Для мене завжди головне питання — "що ви робите", а не "де я вас бачила".

Як Ви викроює те час лише для себе, і чому його присвячуєте?

Я не викроюю — я ним розпоряджаюся! Увесь час — мій! І якщо я до опівночі зайнята перед комп'ютером — це мій вибір, адже для мене це важливо, хай то буде стілець, стіл чи онлайн-замовлення чого-небудь. Єдине, в чому я "підкроюю", — це одночасний манікюр і педикюр — так, це не завжди зручно, зате дуже раціонально.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Тиша, благо близьких, розуміння і підтримка, визнання, довіра.

З ким із жінок — сучасниць або історичних персонажів — Ви хотіли б поспілкуватися щиро й відверто? І про що була б ця розмова?

Серед запитань — як стати особистістю, як робити вигляд, що тобі цікава розмова, коли вона взагалі тобі не цікава, як уміти наполягти на своєму, не маючи достатньо аргументів, а лише власне чуття. Не можу виділити когось конкретного. Напевно, просто зупинила б когось на вулиці, адже навколо стільки сильних жінок.

Маша Шубіна

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.