До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: Ірина Данилевська

Журнал Vogue UA за підтримкиSymbolвипустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з’являлися на шпальтах нашого журналу. Моделі й художниці, письменниці й спортсменки, музикантки й дизайнерки, балерини й засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв’ю для vogue.ua героїні міркують про баланс між кар’єрою і сім’єю, публічність і власне розуміння щастя. Цього разу читайте інтерв’ю з Іриною Данилевською.

Реклама

Як Ви вважаєте, балансувати між кар’єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Я вболіваю за ґендерну рівність, та не можу ігнорувати очевидне — жінці природою відведено певну роль. Особливу? Інакшу. І мені здається, що ці наші "інакші" риси дають змогу не ставити себе перед вибором "або кар’єра, або сім’я". У нас є вміння, навички... особливі риси, які можна й треба використовувати в роботі та сімейному житті. Немає нічого більш потрібного для компанії або сім’ї, ніж наша інтуїція, зібраність, уміння тримати в голові та вирішувати мільйон проблем відразу. За нашу відповідальність, гнучкість, толерантність і душевність нас цінують. Не кажучи вже про те, що, за даними наукових досліджень, 78% жінок можуть пережити стрес без наслідків. У чоловіків ця цифра нижча — 50%.

Тому сьогодні не варто балансувати між особистим життям і кар’єрою, а варто впевнено будувати і те, і те. У кожному конкретному випадку чи відтинку життя пріоритетним може ставати то одне, то інше. Але складний період закінчується, і життя знову стає гармонійним.

Вимога "бути найкращою в усьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути нових успіхів?

Усі вимоги я ставлю собі сама. І, можете повірити, суворішого контролера для мене, ніж я сама, не існує. І це моє власне бажання — робити в житті тільки те, що я роблю найкраще. І це тільки мій вибір — прагнути досконалості в тому, що я роблю. І тільки собі, і більше нікому, пообіцяла я колись постійно вдосконалюватися, професійно рости та вчитися новому все життя. І я сама для себе раз і назавжди визначила, що людяність і порядність важливіші за інтереси бізнесу. І моє життя навчило мене, що успіх, якого хочеш досягти, залежить від правильно визначеної мети.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Я відома у вузькому колі людей, які або працюють у fashion, або є фанатами світу моди. Тому жодного дискомфорту від кількох "зайвих" фото чи кількох додаткових інтерв’ю я не відчуваю. Завжди відповідно виглядати — це мій власний вибір, а не чиясь вимога. А найскладнішим для мене завжди було приймати компліменти. Досі не навчилася.

Як Ви знаходите час лише для себе, і чому його присвячуєте?

Розпланований день – найкраща гарантія того, що часу вистачить на все. Свій вільний час я із задоволенням витрачаю на театр, виставку, читання книжки та спілкування з онуками. Або на вдосконалення інтер’єру нашої оселі. Я дуже люблю свій дім.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Колись, відповідаючи на запитання про синдром вигоряння, я сформулювала своє бачення щодо емоційно-мотиваційного виснаження. Виснажуєшся тоді, коли не досягаєш мети. Коли ти постійно не задоволений результатом. Я пропоную подивитися на це явище з іншого боку. Поміняй мету, переформулюй ціль, переосмисли очікуваний результат і отримай те, чого прагнув. Повір у те, що, рухаючись коротшими кроками, ти все одно досягнеш того, чого прагнув. Сумніватися потрібно. Але опускати руки — ні. Невіра в себе робить нас вразливими до найменших проблем. Нас не часто вчать любити себе. Пишатися собою. Але вірити собі ми просто зобов’язані. Тому я — щаслива людина. Я вірю у справу, вірю в себе, вірю в тих, хто поруч. Я ставлю перед собою завдання, які є важливими для мене. І я досягаю результату. Для повного, абсолютного щастя мені бракує тільки одного — мати таку суперсилу, яка позбавить людей страждань. Хоча б фізичних.

З ким із жінок — сучасниць або історичних персонажів — ви хотіли б поспілкуватися щиро й відверто? І про що була б ця розмова?

Я мрію зустрітися з Ліною Костенко та поговорити із цим сучасним класиком, гордістю нації про майбутнє України.

Проєкт створено за підтримки Symbol.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.