До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Новій Каховці через підрив ГЕС затопило зоопарк

6 червня російські загарбники підірвали дамбу Каховської ГЕС. Унаслідок воєнного злочину почала швидко прибувати вода, затоплюючи міста і села на Дніпрі. Зокрема постраждав парк розваг "Казкова Діброва", до складу якого входить і зоопарк. Про це повідомляють місцеві видання і Telegram-канали. Станом на цей час відомо, що деякі тварини загинули, доля інших тварин та птахів поки невідома. Також через катастрофу на вулицях Херсона помічені бобри, які намагаються врятуватися.

Зоопарк
Зоопарк "Казкова Діброва"

Реклама

Жителів міста просять не забувати і про власних тварин. Якщо не має можливості при евакуації забрати улюбленців, то слід випустити їх на свободу, аби тварини не стали заручниками пастки в разі затоплення. Зоопарк у Новій Каховці створено у 1992 році. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну звіринець перебував в окупації. З лютого 2022 року біля 300 тварин змушені були виживати за умов окупації, куди не надходили ні корми та ветпрепарати, ні кошти на фінансування зоопарку.

Пам'ятка при евакуації з хатніми тваринами від "Зоопатруля":

– Подбайте про ідентифікатор для вашого улюбленця з вашими контактами, закріпіть його на ошийнику (це може бути просто папірець із номером телефону).
– Підготуйте медикаменти, ветпаспорт, повідці та ошийник, їжу та воду (бажано щонайменше на 7 днів), миски, туалет/пелюшки для котів та дрібних собак, пакети для сміття, паперові рушники, вологі серветки, дезінфектор, іграшки.
– Промаркуйте переноску для тварини: ім'я тварини, телефон власника.
– Дорогою обов’язково тримайте собак на повідці, котів, малих тварин — у переносках.
– Будьте терплячими та готовими до проблем із поведінкою тварин, особливо у скупченні людей або під час вибухів
– Якщо не маєте можливості забрати: дайте шанс врятуватись!
– Звільніть прив'язаних та зачинених тварин!

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.