До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

У Києві вшанували пам'ять дітей, загиблих унаслідок російської агресії

Після повномасштабного вторгнення, станом на 3 червня,
від рук окупантів загинула 261 дитина, ще 463 дитини поранено.
З початку нападу росії на Україну на територіях деяких областей, зокрема
Донецької та Луганської, загинуло більше ніж 240 дітей, ще 56 пропали безвісти.
Понад 501 українську дитину
вбила російська федерація, – повідомляє ВР України.

4 червня в усьому світі відзначають Міжнародний день безневинних дітей, що стали жертвами військової агресії. В пам'ять маленьких українців, чиє життя забрала війна, на деревах в "Софії Київській" розвісили дзвіночки, які символізують голоси вбитих дітей.

На захід були запрошені близькі загиблих. Зокрема, тітка 13-річного Єлисея Рябоконя, якого розстріляли в авто при спробі евакуюватися із села Перемога на Київщині, та поліцейський з Херсонщини Олег Федько, двоє дітей якого, шестирічна Софія та півторарічний Іван, а також дружина й батьки загинули від рук окупантів, коли намагалися виїхати з Нової Каховки.

Реклама

Акція, присвячена пам'яті безвинно загиблих дітей, відбулася з ініціативи першої леді Олени Зеленської. В ній взяли участь представники дипломатичного корпусу різних країн. Олена Зеленська оголосила хвилину мовчання за загиблими та звернулася до батьків і родичів.

"Сьогодні серед нас люди, які втратили найдорожче. Батьки. Мені бракує слів, щоб сказати, як я співчуваю. Усі слова зараз можуть бути банальними й зайвими. Дозвольте просто побути з вами, розділити цей біль. Ваші історії знає вся країна, і ви не самі. Ви маєте знати, що ви – важливі. Ви були найважливішими людьми для ваших дітей. Тож бережіть себе заради них. Вони б цього хотіли", – сказала дружина Президента.

Олена Зеленська також звернулася до іноземних дипломатів: "Прошу вас і ваші країни робити все, щоб в Україні не гинули діти. Я впевнена, що світові це до снаги".

Міжнародний день дітей – безневинних жертв агресії заснувала Генеральна Асамблея ООН. Він відзначається щороку 4 червня. Україна приєдналася до відзначення цієї дати у 2021 році.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.