До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Шон Пенн знімає документальний фільм про війну в Украіні

Увага всього світу зараз прикута до війни в Україні, а в самій країні перебувають багато міжнародних репортерів і фотографів, які висвітлюють актуальні події. Серед них і голівудський актор Шон Пенн, який просто зараз знімає документальну cтрічку про нашу країну й уторгнення Росіі. Актор і активіст прибув до України ще на початку тижня, адже зйомки було заплановано раніше. Актор зустрічався з українськими військовиками і політиками.

24 лютого, коли в країні почалася військова агресія з боку РФ, актор прийняв рішення залишитися в Києві. Шон Пенн зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським – про це Президент повідомив у своєму Інстаграм.

Реклама
Фото – Офіс Президента України

Режисер уже приїздив до України в листопаді 2021 року. Тоді в межах підготовки документального фільму він побував на Приазов'ї та поспілкувався з українськими військовиками.

"Шон Пенн – серед тих, хто сьогодні підтримує Україну в Україні. Наша країна вдячна йому за такий прояв мужності й чесності", – ідеться в заяві Офіса Президента. У заяві також сказано, що Пенн "демонструє хоробрість, якої бракувало багатьом іншим, зокрема, деяким західним політикам. Чим більше таких людей – справжніх друзів України, які підтримують боротьбу за свободу, – тим швидше ми зможемо зупинити це огидне вторгнення Росії".

Шон Пенн в Україні (фото Reuters)

Нагадаємо, що Україна – не перша "горяча" точка, куди потрапив 61-річний актор та активіст. Так, після руйнівних землетрусів на Гаїті в 2010 році Шон Пенн зняв документальний фільм Discovery Plus Citizen Penn 2020 року про процес створення своєї благодійної організації Core. У січні 2016 року Пенн опублікував ексклюзивне інтерв’ю з мексиканським наркобароном Хоакіном "Ель Чапо" Гусманом у Rolling Stone; Таємна поїздка Пенна до лідера картелю Сіналоа, який втік з в'язниці в 2015 році, сприяла його арешту.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.