До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Що робити на День Києва: виставки, кінопокази, концерти, маркети

Виставки, кінопокази, концерти та маркети — розповідаємо про заходи, які не можна пропустити в День Києва 2024.

Екскурсія найвизначнішими пам’ятками модернізму київського середмістя

До Дня Києва в місті проведуть особливу екскурсію найвизначнішими пам’ятками модернізму середмістя. Під час прогулянки ви дізнаєтеся історію святкування Дня Києва, відвідаєте місця, які збудували спеціально до першого Дня Києва, та побачите знайомий центр міста новими очима. Родзинкою екскурсії стануть унікальні модерністські інтер’єри в несподіваних місцях, які дивом збереглися до нашого часу в самому центрі столиці — і всі з мозаїками.

Реклама

Фестиваль КИЇВКІНОФЕСТ у кінотеатрі "Жовтень"

23–26 травня до Дня Києва у кінотеатрі "Жовтень" проводять фестиваль-подорож КИЇВКІНОФЕСТ. Організатори запрошують гостей поринути у кіномандрівку часом, під час якої можливо побувати у різних куточках Києва та споглядати краєвиди рідного міста від сьогодення й до 1928 року. Програма фестивалю складається з п’яти секцій: Ретроспективна програма показів; Сучасне кіно; Лекторій; Виставка картин; Ярмарок.

Квест у Києві від Hey Guide

Курований гід Києвом Hey Guide підготував особливий квест до дня Києва знаковими місцями столиці. Початок квесту буде 26 травня, у неділю, о 10:00 на локації, якою Hey Guide поділиться на своїй інстаграм-сторінці @hey.guide вже у суботу. Там учасники отримають паспорт киянина, який треба буде заповнити пам’ятними фотографіями, які будуть робити кожному на камеру Instax на наступних точках. Усі локації будуть з’являтися у неділю протягом дня щогодини одночасно в інстаграм-сторис на сторінці @hey.guide. Зібравши всі шість кадрів у паспорт, учасники отримають можливість виграти подарунок, серед яких є навіть камери Instax від Fujifilm. Кількість учасників обмежена — забрати паспорти на першій локації зможуть лише перші 150 охочих.

POP-UP SUPPORT by Poustovit х KSENIASCHNAIDER

Українські бренди SUPPORT by Poustovit х KSENIASCHNAIDER організовують спільний POP-UP до Дня Києва. В асортименті будуть представлені футболки, сорочки, худі, бейсболки. Також тут можна буде вперше придбати нову футболку з серії "Мости". 30% від прибутку надсилаємо на підтримку ЗСУ.

Виставка "Протагоністи. Живописний заповідник/Паризька комуна"

Український Дім продовжує тримати планку інституції, яка робить історичні виставкові проєкти під час повномасштабної війни. Після гучної експозиції мисткині-шістдесятниці Алли Горської Український Дім звертається до періоду кінця 1980- початку 1990-х років в українському мистецтві та представляє виставку, що досліджує два яскраві феномени — "Паркомуна" і "Живописний заповідник". Художники цієї генерації висували на перший план індивідуальність і творчу свободу, ламаючи стереотипи та норми радянської псевдоестетики. Конкуруючи у творчому новаторстві, сприяли формуванню засад сучасного українського мистецтва.

Thai Charity Market

26 травня ресторан "Тайський Привіт" збирає гостей на щорічний Thai Charity Market. До Дня Києва з 12 до 21 у закладі проведуть благодійний маркет. Також під час події пройде шаховий турнір у бліц-форматі. У грі беруть участь майстер ФІДЕ Віктор Березін і кандидат у майстри спорту Євген Замеховський. На виручені кошти з події планують придбати 7 EcoFlow та 10 інверторних генераторів для військових.

Виставка до Дня Києва в Avangarden

24 травня у галереї Avangarden відкриється колективна виставка "У синергії з містом", присвячена Києву. Цей проєкт — спроба митців дослідити взаємовплив міста та його мешканців, подивитись на знайомі ландшафти під новим кутом та поділитись прихованими від широкого загалу місцями з цікавими історіями. У рамках експозиції буде представлено фото, графіку, живопис, світлові інсталяції, а також поезію. Через різні форми вираження художники демонструють, як у сучасному мегаполісі співіснує багата історія, неймовірної краси та цінності культурна спадщина, повсякденне життя та реальність воєнного часу.

Екскурсія знаковими місцями столиці від бренду CHER'17

Всі охочі зможуть помилуватися улюбленими краєвидами міста під час подорожі автобусом-кабріолетом, який дивом "вижив" під ворожими ракетними обстрілами. З нагоди Дня Києва український масмаркет-бренд CHER’17 запустив благодійну ініціативу — серію безплатних екскурсій знаковими локаціями столиці на двоповерховому автобусі. Команда CHER’17 розробила спеціальний маршрут, яким курсуватиме їхній святковий Kyiv Express.

Екскурсія триватиме 40 хвилин і розпочнеться з легендарної Площі Українських Героїв (вул. Велика Васильківська, 12), далі автобус вирушить до Золотих воріт повз червоний корпус КНУ імені Тараса Шевченка, потім — на Михайлівську площу і Хрещатик, звідти — на Паркову алею, після чого відвідає монумент "Батьківщина-мати", а фінальною локацією стане стадіон "Олімпійський".

Музично-культурний фестиваль V`YAVA Єднання

З 23 до 26 травня на Aртзаводі Платформа проходить музично-культурний фестиваль V`YAVA Єднання. Подія поєднала в собі сучасне й автентичне, музику й мистецтво, танець і спорт. Протягом чотирьох днів на п’ятьох сценах зіграють понад 400 різножанрових українських та зарубіжних артистів. У межах фестивалю відбудеться виставка "identification. Код нації". На ній будуть представлені понад 100 творів 19 українських митців.

На фестивалі також можна попрацювати з українськими майстрами. Вони навчатимуть усіх охочих гончарству, ткацтву, ковальству, випіканню жайворонків із тіста, різьбленню, грі на народних інструментах, ліпленню з глини, народному розпису тощо. Команда фестивалю ставить перед собою надважливу мету. V`YAVA Єднання збиратиме 3 мільйони гривень на потреби 3-ї окремої штурмової бригади, а також на напрям "Медичної допомоги" через UNITED24.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.