До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Припиніть нас гвалтувати: перформанс на червоній доріжці Канн

Активістка Лола з французької спільноти феміністок SCUM вийшла на червону доріжку Каннського кінофестивалю з перформансом "Stop Raping Us", – "Припиніть нас ґвалтувати".

Напередодні прем’єри "Три тисячі років туги" Джорджа Міллера в Каннах представниця французької групи фем-активісток SCUM вийшла оголеною на червону доріжку фестивалю. На її грудях та животі було зображено жовто-блакитний прапор, а на спідній білизні були "криваві" відбитки рук. Охоронці загорнули жінку в одяг та вивели з доріжки.

Реклама

В дописі SCUM в Інстаграм, зокрема, зазначається, що мета перформансу – засудити сексуальне насильство та тортури, яким піддаються українки в умовах війни. Це продовження естетики протестувального руху проти злочинів, скоєних російськими солдатами, що був започаткований естонськими активістками перед амбасадою росії.

Нагадаємо, українська омбудсменка Людмила Денисова днями опублікувала допис на своїх офіційних сторінках в Telegram та 1Facebook про насилля, що вчиняють російські окупанти на території України, де, зокрема, зазначила:

"Кожного дня на телефон лінії психологічної допомоги Уповноваженого надходять повідомлення про сексуальні злочини рашистів, від яких холоне кров. Звірства російських солдатів не мають меж.

Збройні Сили України звільняють міста і села Харківської області і впродовж останнього тижня більшість дзвінків надходить звідти. Від самих жертв та їхніх рідних.

Учора лише за одну годину, через пережите сексуальне насильство, звернулися 10 осіб, з них 8 – зґвалтовані неповнолітні. У тому числі двоє хлопчиків 10 років.

Упродовж останньої доби отримали 56 дзвінків.

Трійнята 9 років, дівчата. Зґвалтовані рашистами, мають тяжкі травми статевих органів. Усе це на очах у матері, вона у шоковому стані. Ізюм.

Звернулася мама, на її очах дев’ятимісячну донечку зґвалтували свічкою.

Однорічного хлопчика ґвалтували двоє, помер.

Дівчинка двох років, ґвалтували двоє, залишилася живою.

Зґвалтовані чоловіки 67 та 78 років".

"Це геноцид українського народу з особливою жорстокістю! Це порушення не лише норм міжнародного гуманітарного права, а й самої його суті, моралі цивілізованого світу!", – зазначила омбудсмен. Денисова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення рф в Україну з проханням врахувати ці факти геноциду українського народу та закликала партнерів України в усьому світі посилювати санкційний тиск на рф, надавати Україні наступальну зброю, долучатися до розслідувань злочинів російських окупантів. Згодом Facebook видалив цей запис державної діячки, про що вона повідомила в Telegram.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.