До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Принц Чарльз відвідав українських біженців

Чарльз, Принц Уельський, відвідав українських біженців у Румунії.

Getty

Принц Чарльз відвідав табір біженців неподалік Бухаресту. Це перший візит до регіону особи королівської крові з початку російського вторгнення в Україну.

Реклама
Getty

BBC повідомляє, що Принц Уельський рішуче засудив війну та назвав її жорстокою агресією. Метою його візиту була підтримка українських біженців. Нагадаємо, з початку війни до Румунії виїхало 966 000 українців, з них 40 тисяч – упродовж останнього тижня; з країн ЄС лише Польща прийняла більше наших співвітчизників. Всього за три місяці війни Україну покинуло понад шість мільйонів людей.

Принц Чарльз зустрівся з українськими сім’ями, які приїхали за продуктами й одягом, а також з волонтерами.

На біженців, які й далі перетинають кордон з Румунією на автомобілі, автобусі чи поїзді, чекає теплий прийом. На залізничному вокзалі Бухареста Gara de Nord є волонтери, які допомагають сім’ям, що тікають від війни. Румунія надала українським біженцям безплатний проїзд залізницею. Повідомляється, що, окрім першочергового забезпечення їжею та житлом, біженці потребують освіти для дітей, а також психологічної підтримки.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.