До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Ukrainian Women in Vogue: Оксана Линів

Журнал Vogue UA за підтримки Symbol випустив книгу Ukrainian Women in Vogue. Вона присвячена українським героїням, які з'являлися на шпальтах нашого журналу. Моделі і художниці, письменниці і спортсменки, музикантки і дизайнерки, балерини і засновниці благодійних фондів. Кожна з них — сильна особистість, яка має свій стиль, надихає власним прикладом і гідно представляє Україну на міжнародній арені. У спеціальних інтерв'ю для vogue.ua героїні розмірковують про баланс між кар'єрою і сім'єю, публічність і щастя. Цього разу читайте інтерв'ю диригентки Оксани Линів.

Як Ви вважаєте, балансувати між кар'єрою й особистим життям сьогодні важче, ніж раніше, чи в наш час нескладно встигати все?

Реклама

Навик ефективного розподілу часу, який тепер називають тайм-менеджментом, є запорукою балансу між кар'єрою та особистим життям. Більше того, без щасливого особистого життя мені було би набагато важче бути успішною на сцені. Яскраві моменти дарують емоції, які потім можна втілити в музиці. Тому, попри свій щільний графік та сотні концертів на рік, мені завжди важливо відвідати рідні місця, погостювати у батьків, а якщо немає можливості довго бути в Україні, я запрошую рідних на свої концерти. Мій коханий є музикантом, як і я, і це ще більше зближує нас в побуті, створює наш особливий світ, переплетений мріями, творчістю та подорожами.

Вимога "бути найкращою у всьому", яку суспільство висуває до сучасної жінки, заважає Вам жити власним життям чи, навпаки, спонукає прагнути до нових успіхів?

Мені здається, якщо обирати в професії бажання всім догодити, то досягти успіху буде важко. Адже саме поняття успіху варто осягнути насамперед для себе. Для мене є важливою реалізація моїх мрій, а успіх можливість жити, обираючи власні приорітети, і творити, не втрачаючи внутрішніх принципів.

Чи легко бути в центрі уваги? Як Ви даєте собі раду з публічністю?

Чесно зізнаюсь, у концертній метушні часто стирається межа між "робочими процесами" та "публічністю". Адже після кожного вдалого виступу музикант завжди отримує шквал овацій та привітань, рецензії та запрошення на наступні контракти – і це означає, що я добре виконую свою роботу. Звісно, нагороди, премії та публічні відзнаки хвилюють і надихають на нові результати, але мені часто бракує часу, щоби це усвідомити, адже потрібно вже боротись за наступну сходинку чи втілювати вже інший, ще складніший проєкт. Але, звичайно, є дні, коли мене взагалі не існує для інших, коли я можу побути тільки собою, запитати себе і почути відповідь, чи я щаслива.

Щастя – це жити в радісному відчутті, що всі процеси, які відбуваються, є правильними. І все, що я роблю, має свій сенс і несе свою місію.

Як Ви знаходите час лише для себе, і чому його присвячуєте?

Я люблю готувати і перебувати вдома, у своєму власному просторі, також багато часу проводити на природі – це для мене своєрідна форма перезавантаження. І, звісно, перед концертами, мені необхідний час, щоб зібратися з думками і побути наодинці з собою, адже, виходячи на сцену, я перестаю бути окремою одиницею диригент керує не тільки музикантами, а і тримає на собі всю увагу публіки.

З чого складається Ваше щастя і чи є щось, чого бракує для нього?

Щастя – це жити в радісному відчутті, що всі процеси, які відбуваються, є правильними. І все, що я роблю, має свій сенс і несе свою місію. Я вважаю, що я щаслива людина, і дякую за все, що маю.

З ким із жінок – сучасниць або історичних персонажів – Ви хотіли б поспілкуватися щиро-відверто? Й про що була б ця розмова?

Напевне, з Наннерль Моцарт, рідною старшою сестрою Вольфганга Амадея. Думаю зараз у 21 столітті, вона могла би стати всесвітньо відомою піаністкою, композиторкою, диригенткою і з успіхом би виступала зі своїм геніальним братом в найкращих залах світу. Але колись, за правилами 18 століття, попри кар'єру вундеркінда, досягнувши шлюбного віку, вона за наказом батька мусила завершити концертну діяльність і вийти заміж за "добру партію" на 15 років старшого вдівця з 5 дітьми від двох попередніх шлюбів.

До старості вона не покидала занять на фортепіано, бувши однією з найкращих вчительок Зальцбурга. Розпитавши її про їхню сім'ю та музику, я була би рада повідомити їй, що, на жаль, ще не так скоро, але все-таки прийде час, коли доля жінок у мистецтві кардинально зміниться.

Читайте також

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.