До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

На шляху до тверезості: 7 кроків, які зроблять життя простішим

Питання відмови від алкоголю обросло безглуздими стереотипами, найпопулярніший з яких загроза активного соціального життя. Емілі Сіфас відмовилася від алкоголю, коли він почав негативно впливати на її ментальне здоров'я, а зараз займається організацією безалкогольних заходів. Сіфас розповіла Vogue, що вона робить, щоб залишатися тверезою навіть на найгучніших вечірках.

Photo: Enrique Badulescu
Розкажіть про це

Незалежно від того, на який захід я збираюся, я завжди інформую, що не вживатиму алкоголю. Так, коли я приїжджаю на захід, мені не доводиться пити під тиском інших. Так само, якщо це дівич-вечір або день народження, я завжди звіряюся з очікуваннями винуватця свята і переконуюся, що в меню буде щось безалкогольне. Немає нічого гіршого за невиправдані очікування людей, які думають, що ви питимете – це збільшує тиск і змушує почуватися так, ніби ви всіх розчарували і зіпсували задоволення від вечірки.

Реклама
Розклад до і після вечірки

Я завжди домовляюся про якісь заняття чи планую бранч з приятелем наступного дня. Це допомагає, бо ви бачите, як усі п'ють, і знаєте, що вранці зможете зробити щось продуктивне. Я також обов'язково роблю щось корисне перед такими заходами, як дні народження або різдвяні вечірки; зазвичай я медитую або займаюся спортом – це дарує мені відчуття щастя і дозволяє легше реагувати на всіх тих, хто п'є.

Знайдіть групу тверезих людей

Бути тверезим може бути складно, але одна з найбільш корисних речей, які ви можете зробити, – знайти людей, які не п'ють і розуміють, через що ви проходите і чому не п'єте. Мені багато разів допомагало таке спілкування, коли я просто могла поділитися з кимось своїми емоціями.

Не бійтеся йти

Якщо ви почуваєтеся некомфортно і не хочете перебувати поруч з людьми, які п'ють, не бійтеся йти. Навіть коли я пила алкоголь, не кожен вечір був дивовижним і приємним, і, те ж саме, коли ви не п'єте. Тому йдіть, коли хочете піти.

Знайдіть улюблений безалкогольний напій

Безалкогольні напої зараз дуже популярні, що дає змогу замовляти щось вишукане і почуватися повноцінною частиною вечірки. Багато брендів зараз роблять хорошу безалкогольну альтернативу, яку можна змішати з імбирним пивом або тоніком.

Читайте і слухайте подкасти

Зараз досить багато джерел, у яких люди, які відмовилися від алкоголю, розповідають про свою нову звичку і діляться тим, як справляються з соціальним тиском. По-перше, від них можна дізнатися багато цікавого і корисного. По-друге, відчути себе частиною спільноти. (Емілі Сіфас наголошує на подкастах Love Sober, Under The Skin, Sober Curious і книжках Unexpected Joy of Being Sober Кетрін Грей і This Naked Mind Анни Грейс).

Дізнайтеся, що ви любите

Знайдіть заняття або щось, що буде важливішим за можливість випити. Це було завданням для мене. Усвідомлення того, що у мене є здорове заняття, яким я насолоджуюся так само, як і випивкою, допомогло мені в деяких складних ситуаціях.

За матеріалами vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.