Найкращі осінні коктейлі: частина 2
Максим Рябець, бармен "Boutiquebar biancoro" і бар-менеджер "Grano" спеціально для Vogue.ua приготував 3 коктейлі: на основі горілки, текіли і джина. Всі ці рецепти легко повторити в домашніх умовах.
Авторський коктейль Максима, який був створений 2015 року для конкурсу Finlandia Vodka Cup і став фіналістом. Ідеальний варіант для переходу від літніх до осінніх напоїв.
Інгредієнти:
50 мл лаймової горілки Finlandia
20 мл абрикосового лікеру Abricot du Roussillon
50 мл свіжого грейпфрутового фрешу
2 деша апельсинового біттера
Горілку, лікер і фреш залити в шейкер, додати лід, потім біттер. Струснути інтенсивно, а потім за допомогою стрейнера вилити напій в коктейльний келих.
Refreshing (освіжаючий): 3
Spiritious (спиртовий): 3
Bitter (гіркий): 2
Citrusy (цитрусовий): 4
Техніка: shake
Бокал: cocktail glass
Гарнір: grapefruit peel
Головний секрет цього коктейлю – ідеальне поєднання текіли з кавуном. Напій названий на честь мексиканської художниці Фріди Кало, яка завжди була патріоткою своєї країни. В основі коктейлю домінує національний алкогольний напій Мексики – текіла.
Інгредієнти:
50 мл текіли
10 мл сиропу агави
15 мл апельсинового фрешу
20 мл лаймового фрешу
250 г м'якоті кавуна
1 г морської солі
Спочатку мнемо кавун, потім змішуємо всі інгредієнти в шейкері і виливаємо в посуд для подачі.
Refreshing (освіжаючий): 4
Spiritious (спиртовий): 3
Bitter (гіркий): 1
Citrusy (цитрусовий): 3
Техніка: shake
Бокал: old fashioned
Гарнір: orange peel
Перша письмова згадка про коктейль датована 1884 роком. Це ікона коктейльного світу, попередник знаменитого Dry Martini. По-справжньому класичний коктейль з дуже багатогранним смаком.
Інгредієнти:
30 мл джина
30 мл італійського червоного вермуту
10 мл лікеру Maraschino / Curaçao
2 деша апельсинового біттера
Змішуємо всі інгредієнти інтенсивно. Потім проціджуємо в охолоджений посуд для подачі – коктейльну чарку. В кінці можна вичавити над келихом апельсинову цедру, окропити келих ефірними маслами, як парфумом.
Refreshing (освіжаючий): 1
Spiritious (спиртовий): 5
Bitter (гіркий): 4
Citrusy (цитрусовий): 2
Техніка: stir
Бокал: cocktail glass
Гарнір: orange peel