До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Конвертуємо лють у дію: куди донатити, щоб допомогти нашим військовим

10 жовтня Росія випустила на українські міста понад 80 ракет, частина з яких пошкодила як об’єкти критичної інфраструктури, так і туристичні локації, які не мають ніяких стратегічних функцій. Попри багатогодинну тривогу та бажання ворога посіяти паніку – українці стали ще рішучішими, а це означає, що настав час нашу лють конвертувати в допомогу армії. Розповідаємо про три ініціативні проєкти, які покликані просто зараз допомагати нашим військовим протистояти ворогові і яким потрібна наша підтримка.

Фото: @libkos
Збір на помсту

Телеведучий Сергій Притула і волонтер Сергій Стерненко збирають гроші на українські дрони-камікадзе. У себе в Instagram Притула написав: "Друзі, збираємо на помсту!!! Ми планували із Сергієм Стерненком розпочати цей збір 12 жовтня, але бункерний виродок уніс свої корективи. Розпочинаємо вже!".

Реклама
Повернись живим

"Повернись живим" – найбільший в Україні фонд допомоги армії, що регулярно звітує про свої витрати. Їхня діяльність дуже різноманітна – від навчання військових і закупівлі для них бронежилетів до забезпечення спеціальним зв’язком та бронеавтомобілями. У них на сторінці можна дізнатися докладніше про всі способи допомоги.

Зігрій воїна

Український бренд MANEKI ініціював акцію "Зігрій воїна" у себе на сайті. Бренд зараз почав виготовляти форму для військових за системою ECWITEC, яка здатна витримати найхолодніші температури. "Заснована на системі багатошаровості, що використовується в даний час професіоналами альпінізму та екстремальними спортсменами, та розроблена армією США, ECWITEC змінює уявлення про відпочинок та роботу в екстремальних умовах. Система ECWITEC має шість рівнів ізоляції для забезпечення високого рівня захисту від навколишнього середовища, що варіюється від -40°С до 20°С. Кожен елемент функціонує як окремо, так і при використанні в системі, щоб забезпечити найбільшу кількість варіантів та максимально можливу продуктивність", – розповідають у бренді та закликають українців долучатися до її виготовлення. Допомогти можна тут.

Міністерство оборони

На сайті Міністерства оборони також є офіційні рахунки, за якими можна допомогти іншим захисникам з матеріально-технічним забезпеченням. Всю інформацію можна знайти за посиланням.

Армія дронів

"Армія дронів" – важливий збір, ініційований UNITED24 разом з Генеральним штабом ЗСУ та Міністерством цифрової інформації. Це комплексна програма, до якої входять системна закупівля дронів, ремонт та оперативна заміна, а також курс навчання пілотів.

"Госпітальєри"

Госпітальєри щодня допомагають на передовій тим, хто потребує цього найбільше – понад 5000 українських військових врятували парамедики цього добровільного об’єднання. Організацію заснувала волонтерка Яна Зінкевич на початку війни в Україні у 2014 році. Тоді Росія анексувала Крим і розпочала бойові дії на сході країни. Сьогодні "Госпітальєри" рятують життя від Харківщини до Херсонщини. Підтримати їх можна за посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.