До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Кішка Шафа, що вижила в Бородянці, знайшла новий дім

За долею кішки, яку врятували зі зруйнованого будинку в Бородянці, стежила майже вся країна. Тиждень дому волонтери з організації "Зоопатруль" написали у фейсбуку: шукаємо спецтехніку, щоб врятувати кота з 7 поверху майже зруйнованого будинку. Як виявилося, ракета влучила в цю багатоповерхівку в Бородянці ще в березні, і майже два місяці тварина провела в будинку, де не було ані людей, ані води чи їжі – і просто дивом вижила. Тварину, що сиділа буквально на краю розбомбленої квартири, помітила волонтерка й попросила допомоги в "Зоопатруля".

Операція з порятунку тварини тривала кілька годин і не була б можливою без допомоги ДСНС Бородянки й Ірпеня та одного із засновників "Зоопатруля", музичного промоутера Євгена Кібеця. В результаті "Зоопатруль" повідомив: "Котика щойно зняли з 7-го поверху розбомбленого будинку! Він живий! Веземо в клініку. Маленькому потрібна медична допомога. Тримайся, котусю". Після огляду лікарів виявилося, що, по-перше, це кішка; по-друге, її життю нічого не загрожує – а те, як тварині вдалося пережити всі артобстріли й витримати, справді є справжнім дивом. Ветеринари повідомили, що киці приблизно 10 років.

Реклама

Після порятунку киці одним з головних запитань було: а як же її назвати? Волонтери "Зоопатруля" навіть влаштували опитування в інстаграмі. Нарешті ім’я для тваринки вибрали – її назвали Шафа, на честь знаменитої шафи з Бородянки, яка трималася на стіні повністю зруйнованої квартири після влучення в будинок ракети. Що ж, гарне ім’я для відважної тварини! А вчора "Зоопатруль" повідомив, що тепер у Шафи є новий дім. "Киця Шафа сьогодні вперше прокинулася вдома! Вдома в себе та своїх рятівників, де тепло, сито, а найголовніше – де тебе люблять і нізащо не покинуть, навіть коли за вікном літатимуть ракети. Побажаємо удачі Шафі на новому етапі життя! Вона на це заслужила".

Разом з новим домом у кішки Шафи з’явився й інстаграм, в якому наразі понад шість тисяч підписників. Впевнені, що це тільки початок – хто знає, можливо, відважна суперкішка Шафа стане такою ж популярною, як і харківський кіт Степан. На сторінці Шафи можна знайти як новини з її життя, смішні меми, так і корисну інформацію про те, як допомогти "Зоопатрулю", який уже третій місяць поспіль рятує тварин, що постраждали під час бомбардування українських міст.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.