До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Як оформити домашній кінотеатр, щоб ні в чому собі не відмовляти

Домашній кінотеатр — мрія прихильників повноекранного режиму ввімкненості й затишку. В умовах пандемії це ще й безпечний різновид розваги, що поєднує в собі новий рівень комфорту й можливостей, коли можна дивитися все, що душі завгодно, на великому екрані: від світових новинок кіно до серіалів Netflix і улюблених YouTube-каналів. Ці прості правила допоможуть організувати домашній кінотеатр у себе вдома.

Photo: Getty Images
Меблі

Меблі мають бути зручними, місткими й універсальними. Зручність — умова обов’язкова. Навіть сидячи в ультрасучасних кріслах або на м’яких диванах у кінозалі, через півтори години перегляду фільму тіло потребує розминки. Вдома цю проблему вирішити легко: м’які подушки, пледи й ковдри створять затишок; диван-трансформер дасть змогу спорудити таке крісло, яке підійде особисто вам, а яскраві м’які пуфи, які набувають індивідуальної форми тіла, підлаштуються під будь-яке положення людини, що в них сидить.

Реклама
Телевізор LG серії CX

Щоб телевізор виконував не тільки свою традиційну функцію, а й був доречним елементом інтер’єру, у нього має бути зручне настінне кріплення. Неабияким досягненням у розвитку сучасних технологій стала функція Wallpaper Design+, завдяки якій навіть у сплячому режимі телевізор відіграє роль декору. Для телевізорів LG серії GX доступна можливість вибору репродукції картини як заставки, а серія WX пропонує зображення пейзажів, які гармонійно вписуються в будь-який інтер’єр.

Телевізор LG серії GX
Світло

Окрім яскравої картинки й гучного звуку, для занурення в кіноісторію потрібно максимально приглушити або зовсім вимкнути світло. Використовуйте щільні темні штори, які також створюватимуть потрібну темряву для якісного нічного сну й слугуватимуть естетичним елементом інтер’єру. Для мінімалістичного дизайну згодяться щільні жалюзі, які не привертатимуть зайвий раз уваги.

Телевізор LG серії WX

Вибираючи телевізор, звертайте увагу на наявність OLED-технології. Будова матриць із цією технологією дає змогу повністю вимикати незалежні пікселі, сприяючи отриманню реалістичнішої картинки з глибоким зображенням кольорів і палітри відтінків під час темних сцен. Одним зі світових лідерів у виробництві OLED-панелей є компанія LG. Зверніть увагу на серію телевізорів CX, яка має флагманський набір характеристик у суворому дизайні. Давніші серії телевізорів GX і WX доповнять інтер’єр елегантним стилем у форматі Gallery або Wallpaper.

Телевізор LG серії WX

Додатковою перевагою цих панелей є можливість налаштувати телевізор під зір, адже кожен бачить і відчуває світ по-різному. Серії цих телевізорів дають змогу не тільки регулювати стандартні налаштування яскравості або контрасту, а й зробити повну корекцію відтінків кожного кольору.

Функціональність

Тепер майже всі гаджети синхронізуються між собою, і розвиток телевізорів не стоїть на місці. Пошук контенту для перегляду в домашньому кінотеатрі не буде довгим, оскільки популярні в сучасному світі стримінгові сервіси Netflix і AppleTV+ встановлені на телевізори LG серії ZX, WX, CX, GX заздалегідь. Величезний вибір фільмів і серіалів, 4К роздільна здатність, підтримання форматів HDR, Dolby Vision і Dolby Atmos і багатоканальний звук дають змогу насолоджуватися якісним контентом улюблених сервісів на великому екрані.

Телевізор LG серії ZX

Технології AirPlay2 (для операційної системи iOS) і Wi-Fi Direct (для Android) є вбудованою за замовчуванням функцією (у телевізорах серії ZX, WX, CX, GX), які дають змогу транслювати екран смартфона або планшета бездротовою мережею. Ця зручна функція — додаткова можливість поділитися своїми враженнями з відпустки або пам’ятної подорожі з гостями й близькими.

Спецефекти

Відвідування кінотеатру часто виконує функцію атракціону, адже сучасні технології дають змогу буквально відчувати запахи, температуру повітря й швидкість руху, яку проживають герої фільмів.

Телевізор LG серії ZX

У домашніх умовах відповідальність за занурення в сюжет покладається на якість картинки й звуку. Коли хочеться створити простір, де якість відповідатиме атмосфері, не можна заощаджувати на можливості втілити своє бажання в реальність. Телевізор LG Signature OLED 8K ZX буквально є мрією. Це один з перших у світі телевізорів з деталізацією зображення з роздільною здатністю 8К, яка означає новий рівень яскравості й чіткості зображення разом з приємною оку людини контрастністю картинки.

Телевізор LG серії ZX
Звук

Іноді здається, що деталізація звуку важливіша за яскравість картинки. І в цьому є частка правди, адже однією з ключових особливостей домашнього кінотеатру є об’ємне просторове звучання. Забезпечити його можна завдяки двом порадам: попрацювати над звукоізоляцією (тобто віддати під домашній кінотеатр окрему кімнату) і подбати про акустику (знадобиться гарна акустична система).

Звертати увагу потрібно на якісні акустичні системи, які допоможуть створити максимально об’ємне і якісне звучання, подібне до акустики у великому кінотеатрі. Також можна вибрати саундбар з кількістю каналів 4.2.2. LG має саундбар SL9Y, який підтримує формат Hi-Res Audio, характеризується чудовою частотою дискретизації й сумісний з Dolby Atmos. У такий спосіб якісне звучання й максимальне занурення в атмосферу кінотеатру легко забезпечити в домашніх умовах.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.