До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Спочатку було слово: чи дорікати знаменитостям, які називають конфліктом війну?

Бажаючи допомогти Україні (або для виконання прийнятих зобов'язань перед світовою спільнотою), деякі знаменитості виступають публічно та припускаються жахливих помилок у комунікації. Іноді здається, що вони завдають більше шкоди, ніж приносять користі.

Кейт Бланшет

Кейт Бланшет, яка є посланницею UNHCR (організації, що опікується проблемами біженців, при ООН), виступила з закликом жертвувати кошти на допомогу українським біженцям. Та припустилась жахливої помилки, називаючи війну, де росія напала на мирну Україну, конфліктом. Кейт, маємо зазначити: це не конфлікт, це відкрита агресія. Це кривава війна.

Реклама

Повідомити акторці, в чому вона помиляється, можна в її Інстаграм та в коментарях до відео, викладеного UNHCR на Youtube.

Опера Гарнье

Паризька опера оголосила Концерт за мир "на підтримку жертв конфлікту в Україні" у неділю, 27 березня. "Виручені кошти будуть передані колективу Alliance Urgences в Україні", – йдеться в дописі в Instagram Опери. Під музичним керівництвом Карло Ріцці виступатимуть українка Людмила Монастирська, Рассел Браун, Джон Дашак Емануела Паску.

Прекрасна ініціатива, але чому б не називати речі своїми іменами? Це не конфлікт, на жаль. Це кривава війна.

Анджеліна Джолі

Філантропка, посланниця доброї волі ООН, Анджеліна Джолі видається дуже задіяною в справі підтримки України та біженців із неї, проте найчастіше вдається до евфемізмів, уникаючи називати війну війною. І все-таки, здається, риторика потроху змінюється: в одному з останніх постів, присвячених українським біженцям, Енджі вжила слово "війна".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.