До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Чому люди, які проводять більше часу офлайн, набагато привабливіші за тих, що постійно онлайн?

Цьогоріч опитування платформи Hinge показало, що 73% людей використовують меми, щоб визначити, чи схоже в них із партнером почуття гумору, а 60% прагнуть зрозуміти його чи її "гумор мемів", перш ніж піти на побачення. Так, меми, як зазначає Hinge, стали шостою мовою кохання (на додачу до фізичного дотику, стверджувальних слів, якісно проведеного часу, допомоги та подарунків). Я, однак, хотіла б вказати на зовсім інше: якщо ви одразу не отримує посилання на той чи інший контент в інтернеті, то це, мабуть, добре. Тому що це означає, що люди не витрачають весь свій час на прокручування стрічки соціальних мереж.

Реклама

Моя партнерка не проводить весь час офлайн. Вона часто намагалася пояснити мені блокчейн і знає більше про Twitch, платформи віртуальної реальності та "децентралізацію інтернету", ніж я могла б спробувати вивчити. Але вона зовсім не зважає на дивні та безглузді дискусії, які можна зустріти в твітері чи інстаграмі, вона не передивляється рилзи чи тікток і не надсилає постійно меми. Я вважаю це дуже привабливим і приємно незвичним. І я точно не одна така. Моя подруга, яка нещодавно почала зустрічатися з хлопцем, сказала, що не була впевнена в ньому, поки він не почав комусь писати смс на своєму звичайному телефоні, натискаючи на справжні кнопки. "Є щось сексуальне в офлайн-хлопцях, — сказала вона, закусивши губу. — І щось, що відштовхує в онлайн-хлопцях".

Я знаю, що звучу лицемірно: якщо бути в інтернеті так погано, чому я завжди тут? Але я вважаю людей, які переважно офлайн, привабливими, тому що я проводжу забагато часу онлайн (головним чином через свою роботу, але також тому, що я залежна). Схоже на те, що когось неймовірно енергійного тягне до когось трохи стриманішого. Ці двоє типів особистостей можуть балансувати один одного; нагадувати про те, що існує за межами їхньої власної бульбашки, створювати рівновагу з їхніх двох світів.

Однак неважко зрозуміти важливість спільної мови мемів, якщо вона є у вас обох. Тобто, що якщо інша особа постійно пересилає вам несмішні чи образливі меми, це, ймовірно, ознака того, що ви несумісні. Тому що якщо є щось гірше, ніж бути занадто часто онлайн, то це бути занадто часто онлайн і поводитися дивно та недоречно. Згадайте Ілона Маска, який, мабуть, найбільш онлайн-людина з усіх: чому він публікує меми, які виглядають так, ніби вони надійшли з Reddit приблизно у 2016 році? Ця грань його онлайн-індивідуалізації лише посилює його неприємність й стає вишенькою на вершині жалюгідного несмачного торта.

Так само той, хто дійсно смішний або розумний в інтернеті, безперечно може виявитися привабливою людиною. Багато років тому я зустрілася з однією дівчиною, яка мала онлайн-персону, яка для мене була як витвір мистецтва. Її вибір мемів був абсурдним і винятковим, її інстаграм естетично сюрреалістичним. У нас не вийшли стосунки з багатьох причин, але я завжди буду пам’ятати, якою веселою вона була, і як це втілилося в її онлайн-житті.

Це радісно, коли хтось "розбирає" та цінить ваш онлайн-стиль. Але я також дуже люблю бути зі своєю партнеркою поза цим всім. Мені подобається, що вона не має жодної думки про те, миють люди ноги під душем чи ні. Мені подобається, що вона час від часу питає, чи можемо ми "посидіти й подивитись разом тікток", тому що в неї його немає на телефоні. Мені подобається, як, мабуть, і більшості людей, що наші найцінніші моменти – це прості, реальні речі: куріння в саду, пошук дикого часнику на заході сонця, тримання за руки в супермаркеті. Інтернет наповнений шумом і людьми, які перекрикують один одного, щоб їх почули. Коли ми разом, все це затихає.

За матеріалом vogue.co.uk

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.