До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

9 порад з облаштування дому, щоб уникнути осінньої хандри

Як декорувати інтер’єр восени, щоб додати в нього сонця й гарного настрою, розповідає декораторка, стилістка Гала Привалова

Нам пощастило жити в прекрасній країні, де навесні й улітку майже всі дні — сонячні. А на осінь і зиму їх випадає лише близько 20. Засмучуватися немає сенсу, — вважає Гала Привалова, — у нас не як у Ніцці. Зате майже як у Копенгагені.

Реклама

Поки що сезон, можна їздити на продуктові ринки — купувати фрукти й жоржини, хризантеми та айстри оберемками. Зовсім скоро буде дощик, хмари й темно — з обіду й до пізнього вечора. Щоб уникнути осінньої хандри, дім треба наповнити теплими, жовтими, зігрівальними предметами, ритуалами й лампами. Досвід скандинавських країн у цьому дуже стане в пригоді!

1. Кругле, яскраве, жовто-помаранчеве, тепле й смачне, з яскравим запахом. Відгадаєте, що це? — Правильно, тарілка гарбузового супу. Любите ви гарбуз чи ні, але навчитися готувати гарбузовий суп за рецептом Володимира Ярославського — пункт №1 в списку осінніх порад.

2. Автоматично наступним завданням має стати придбання вінтажної порцеляни — супниці зокрема. Обідні тарілки, чашки для чаю, можна кілька срібних ложок і цукорницю. Вінтажних маркетів та інстаграм-продавців багато.

3. А це для досвідчених: знайти пуфик і поставити його біля крісла або дивана, щоб влаштовуватися з ногами — особливий комфорт! Ще цікавіше — змінити на ньому тканину на свій смак і замовити подушечки з тієї ж колекції. Мені до вподоби П’єр Фрей.

4. Вінтажна консоль у передпокої, підставка під парасолі, лампа м’якого теплого світла — усе це допоможе створити атмосферу осіннього затишку. Welcome-зона — завжди найефектніша, адже вона не тільки про утилітарні якості, а й смак власника. Прості декораторські хитрощі дадуть змогу собою пишатися — адже ви автор цієї краси.

5. Звісно, плед з кашеміру або вовни, а до них — обов’язково шкарпетки, без цього ніяк.

6. Свічки, багато, всюди, з ароматами й без. Має сенс купити до них спеціальну запальничку.

7. Книги. Старі букіністичні, радянські з Петрівки або альбоми Assouline і Tashen — вони обов’язково мають бути напохваті всюди — на приліжковій тумбі, на журнальному столику, просто під свічкою. Читати, гортати, просто дивитися: адже там чиїсь життя, і вони часто прекрасно описані (або сфотографовані).

8. Кераміці — так! Її обпалюють у печах за температури приблизно 1000 градусів, і вона тепла в руках завжди!

9. Найголовніша і найважливіша порада — замініть усі лампи в домі на лампи розжарювання або LED 3000, приберіть до весни весь синій спектр. Так роблять у Данії — а данцям у цьому питанні можна довіряти: вони вважаються найщасливішою нацією у світі. Так, заощадити не вийде, але комфорт, спокій і насолода важливіші.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.