До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 знаменитостей та їхні сміливі кар'єрні зміни

Відчуваєте себе наче в пастці через роботу? Мрієте звільнитися та вибрати інший кар’єрний шлях? Існує поширене упередження, що одного разу вибравши кар’єру, ви прив’язані до неї на все життя. В економіці, пронизаній після пандемії невизначеністю, перспектива зміни кар’єри може особливо лякати. Проте варто зазначити, що, попри нервові перші кілька тижнів, зміна роботи може бути найкориснішою справою, яку ви зробите для себе. В опитуванні ресурсу Joblist 77% учасників, які зважилися на зміни, зазначили, що були надзвичайно задоволені своїм рішенням, а 80% учасників хотіли б зробити ці зміни швидше.

Незалежно від того, чи ви йдете за своєю пристрастю, чи просто хочете щось змінити, надихайтеся цими нетрадиційними траєкторіями кар’єри знаменитостей і тим, як такий поворот привів їх до того, де вони є сьогодні.

Реклама

Ріанна

Ріанна
Ріанна

Під час шестирічної музичної перерви співачка вирішила підкорити імперію краси. З моменту заснування Fenty у 2017 році Ріанна пообіцяла "розширити межі в цій індустрії" – й зробила це. Станом на сьогодні, кар'єрні зміни співачки принесли їй понад 1,4 млрд доларів прибутку.

Меган Маркл

Меган Маркл в серіалі
Меган Маркл в серіалі "Форс-мажори"

Від акторки до герцогині Сассекської. а потім до ведучої подкастів, Меган Маркл – це жінка, яка надихає довіряти своєму розуму та інтуїції. Сьогодні її подкаст Archetypes досліджує та руйнує ярлики, які стримують жінок.

Віра Вонг

Фото: @verawang
Фото: @verawang

Амбітна фігуристка Віра Вонг почувалася спустошеною, коли не потрапила до олімпійської збірної. Тоді їй було всього 19 років. "Я повністю віддавалася цьому спорту", – згадувала Віра. Відзначаючи завершення своєї спортивної кар’єри, Вонг "пережила нервовий зрив і закінчила навчальний семестр у Парижі", де виявила свою любов до моди.

Майкл Джордан

Майкл Джордан
Майкл Джордан

Багато хто припустив, що раптовий перехід Майкла Джордана до Малої бейсбольної ліги був даниною пам’яті його покійному батькові, який обожнював таких людей, як Бо Джексон і Дейон Сандерс. Агент Джордана Девід Фальк сказав: "Майкл Джордан відмовився від усього, що заробив як король баскетболу, щоб грати в бейсбол Малої ліги та піддаватися критиці. Він поставив усе на карту, щоб конкурувати, не маючи нічого. Це суть спорту".

Мері-Кейт і Ешлі Олсен

З шестимісячного віку Мері-Кейт і Ешлі були приречені на велич. Після завершення своєї 23-річної акторської кар’єри сестри переїхали до Нью-Йорка, щоб викарбовувати свій власний шлях. Зрештою у 2006 році вони заснували власну модну торгову марку The Row. "Ми щойно переїхали до Нью-Йорка. Нам було по 18 років, і ми хотіли використати цей час, щоб відпочити від того, що робили раніше, і дослідити те, що нас цікавить, що може запропонувати життя…", – згадували Мері-Кейт і Ешлі.

Гвінет Пелтроу

Гвінет Пелтроу
Гвінет Пелтроу

Після другої вагітності Гвінет Пелтроу зрозуміла, що акторство — не її велике кохання. "Я покинула кар’єру, де люди цілували мене в дупу, і я не могла бути щасливішою від цього", — сказала Пелтроу. Відтоді вона заснувала Goop, бренд стилю життя та оздоровлення з понад вісьмома мільйонами підписників.

Вілл Сміт

Вілл Сміт у фільмі
Вілл Сміт у фільмі "Люди в Чорному", 1997

Для Вілла Сміта акторство завжди було найбільшою мрією. Попри свою успішну музичну кар’єру, першу реп-премію "Ґреммі" та понад 5,5 млн проданих альбомів у США, Сміт мав одну мету: стати найбільшою кінозіркою у світі: "Для мене бути кінозіркою було пріоритетом".

Вікторія Бекхем

Вікторія Бекхем
Вікторія Бекхем

Після розпаду динамічної жіночої групи Spice Girls у 2000 році Вікторія Бекхем перепрофілювалася зі співачки на дизайнерку. "Її пристрасть була очевидною. Вона найняла молоду жінку з місцевих перукарок, щоб та була її моделлю. Вона одержимо приміряла джинси на цю жінку. Було помітно, наскільки вона хотіла це зробити правильно, відчувалась її серйозність", — каже провідна інтерв'юерка Бекхем Сара Бейлі.

Двейн Джонсон

Двейн Джонсон в фільмі
Двейн Джонсон в фільмі "Цар героїв", 2002

Двейн Джонсон не просто хотів змінити кар’єру: він хотів слави та визнання. "Попри те, що я боровся перед багатотисячною аудиторією, я хотів, щоб між мною та глядачами був справжній зв’язок. Коли у мене з'явилася мета розпочати акторську кар’єру, у 29 років, під час знімання фільму "Цар скорпіонів", я знав: щоб бути хорошим актором і мати справжню довготривалу кар’єру, а не просто 2-3 роки в кіно, доведеться важко працювати".

Дрю Беррімор

Дрю Беррімор для Flower Beauty, 2015
Дрю Беррімор для Flower Beauty, 2015

Для Дрю Беррімор відійти від центру уваги було нескладно. "Я припинила зніматися в кіно, коли народилися мої діти", — сказала вона ведучому шоу Енді Коену. "Позаяк я робила це з пелюшок, — не вагаючись, я відклала акторську кар'єру, щоб самостійно виховувати своїх дітей". Відтоді Беррімор увійшла в індустрію краси, заснувавши у 2013 році компанію Flower Beauty.

За матеріалами vogue.com.au

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.