До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 найгучніших скандалів між знаменитостями

Скандали знаменитостей давно стали невіддільною частиною суспільного життя. Соціологи стверджують, що це еволюційний інстинкт виживання, який перетворився на щось змішане із чистою, непідробною цікавістю. А втім, це факт — більшість із нас любить гарні плітки про селебриті. У цьому матеріалі Vogue згадує одні з найгучніших суперечок знаменитостей у сучасній історії і те, як вони зчинялися.

Тейлор Свіфт і Каньє Вест

Одного з найзнаменніших для 19-річної Тейлор Свіфт вечорів її буквально позбавили промови на церемонії MTV Video Music Awards 2009. Сталося це через Каньє Веста, який вибіг на сцену з мікрофоном і заявив, що нагорода мала дістатися Бейонсе за її відеокліп Single Ladies. "Тейлор, я дуже радий за тебе, і я дозволю тобі закінчити, але в Бейонсе було одне з найкращих відео всіх часів!" — закричав він.

Реклама

Рік по тому Вест вибачився, але незабаром забрав свої вибачення назад. Відтоді впродовж наступних десяти років драма поступово перетворювалася на серйозне суперництво. У 2016 році Вест випустив свій сингл Famous, у якому були рядки: "Я відчуваю, що ми з Тейлор все ще можемо займатися сексом // Чому? Я зробив цю сучку знаменитою". Природно, пісня викликала багато негативної реакції, але Вест захищав позицію, запевняючи, що дістав згоду Свіфт на ці слова під час телефонної розмови. Представники Свіфт у відповідь на заяву репера, наполягали на тому, що співачці не говорили про момент із "сучкою".

Дружина Веста, Кім Кардаш’ян, підкинула хмизу у вогонь під час інтерв’ю GQ, сказавши: "[Свіфт] раптово захотіла вчинити так, ніби вона не схвалила ці рядки. Присягаюся, моєму чоловікові прилітає стільки лайна, хоча він справді дотримувався належного протоколу й навіть телефонував, щоб дістати дозвіл на згадку імені". Вона також повідомила, що є відеозапис розмови, яким згодом поділилася. На відео Вест був у машині, а Кім знімала, як він телефонував до Свіфт. І хоча репер, безумовно, запитав дозволу згадати її в пісні, він в жодний спосіб не натякнув на образливий характер цієї згадки.

Саме тоді Свіфт вирішила написати дисальбом. Так, цілий альбом. До її Reputation увійшов один особливо непристойний трек під назвою Look What You Made Me Do, який став досить креативним ударом по Весту. Останнім часом між Каньє і Тейлор усе було порівняно спокійно, в обох музикантів багато справ. Чи означає це, що ворожнеча скінчилася? Хто знає.

Періс Гілтон і Ніколь Річі

Партнерки по зніманню в найкультовішому реаліті-шоу в історії "Просте життя" Періс Гілтон і Ніколь Річі колись були найкращими подругами, росли одна з одною й пліч-о-пліч опинялися в центрі уваги. Хоча дует був утягнений у кілька публічних скандалів, жодної конкретної інформації щодо їхньої сварки у 2005 році так і не з’явилося. Та публіці й не треба було багато, щоб зрозуміти: недарма подруги, що завжди були разом, перестали проводити час одна з одною. Коли Гілтон запитали про те, що сталося, вона відмовилася кинути світло на ситуацію й сказала лишень: "Вона знає, що зробила".

Що ж зробила Річі? З чуток, Річі обурилася через те, що Гілтон запросили провести Saturday Night Live соло, хоча зазвичай вони робили це разом. Згодом дівчата помирилися перед камерою в "Простому житті", коли почали знімати останній сезон шоу і нині ці двоє, здається, в непоганих стосунках.

Джордін Вудс і Кайлі Дженнер

Коло близьких людей сімейства Кардаш’ян не таке вже й велике. Ті, хто справді потрапляє в групу їхніх довірених осіб, наприклад Джордін Вудс, як правило, дістають зиск від популярності й прибуткових операцій з брендами, пов’язаними з популярністю сім’ї. Колишня найкраща подруга Кайлі Дженнер, модель Вудс зазнала публічного осуду, коли вибухнув скандал навколо неї і батька дитини Хлої Кардаш’ян — Трістана Томпсона. Ходили чутки, що ці двоє нібито поцілувалися на вечірці, що збило з пантелику фанатів, які зауважили про різницю у віці між Вудс і Томпсоном і близькі сімейні зв’язки.

Зрештою Дженнер відписалася від своєї колишньої подруги в Instagram, і їх більше ніколи не бачили разом. Пізніше, під час відвертого інтерв’ю на Red Table Talk, Вудс поділилася своїм поглядом на історію й докладно описала, як Томпсон нібито несподівано поцілував її. Пізніше Кардаш’ян у твіттері назвала Вудс "брехухою" і звинуватила її (так, її) в "руйнуванні" її сім’ї. Клан Кардаш’ян-Дженнер розірвав усі зв’язки з Вудс, але знову прийняв Трістана в сім’ю. Можливо, колись ми побачимо й возз’єднання Дженнер з Вудс.

Тайра Бенкс і Наомі Кемпбелл

Ці важковаговики модної індустрії із самого початку ворогували одна з одною. У 1990-ті Наомі Кемпбелл була однією з найпопулярніших супермоделей у світі. Початківицю Тайру нерідко порівнювали з Кемпбелл і протиставляли одну одній, що було, по суті, результатом системного расизму й сексизму. Ходили чутки, що Кемпбелл бойкотувала шоу через присутність Бенкс. Вони ніколи не обговорювали, що сталося між ними. Відверто кажучи, проблема переважно виникла через те, як ворожнечу зображували в засобах масової інформації, нагнітаючи напруженість і просуваючи розповідь про те, що ці двоє були суперницями.

Тейлор Свіфт і Кеті Перрі

Свіфт не звикати до конфліктів, але це була одна з її найпам’ятніших суперечок. Обидві співачки починали як великі шанувальниці творчості одна одної. Перрі навіть приєдналася до Свіфт на сцені, щоб виконати разом пісню Hot 'N' Cold у межах туру Fearless Свіфт. Та 2012 року між ними раптово виникає конфлікт.

По суті, трьом танцюристам з туру Свіфт було запропоновано роботу в турі Перрі. І танцюристи перейшли до неї, не закінчивши попередні виступи. У 2014 році Свіфт випустила пісню Bad Blood, у якій згадується, що її колишня приятелька встромила їй ніж у спину. Розповідаючи про пісню виданню Rolling Stone, Свіфт зауважила, що йдеться про неназваного ворога, який "намагався саботувати весь її тур".

Коли минуло кілька років і вийшло безліч розлючених твітів, ворожнеча завершилася дуже відвертою розмовою між Кеті Перрі та Джеймсом Корденом під час епізоду Carpool Karaoke у 2017 році: "Чесно кажучи, [Свіфт] почала це, і їй пора закінчити. Ідеться про танцюристів бекшоу. Це якесь божевілля... ".

Додайте ще кілька конфліктних років, і Перрі в кінцевому підсумку надіслала Свіфт подарунок під час її туру Reputation. Свіфт зі свого боку віддячила Перрі й зазначила в Instagram, що цей жест дуже багато важить для неї. Пізніше Перрі навіть знялася в епізодичній ролі у відео Свіфт на пісню You Need To Calm Down. А Тейлор привітала Перрі з народженням дочки від Орландо Блума.

Гіларі Дафф і Ліндсі Логан

Що може бути цікавіше, ніж ворожнеча між зірками Disney? Хоча ми ніколи не дізнаємося правди, що лежить в основі цього конфлікту, багато хто припускає, що розлад між дівчатами почався, коли підліток-серцеїд Аарон Картер розлучився з Дафф, а потім відразу ж перемкнувся на Ліндсі. Хоча вони теж незабаром розійшлися, актриси, схоже, все одно не налагодили стосунків. Ситуація ускладнилася після того, як на прем’єрі фільму Логан "Чумова п’ятниця" Дафф з’явилася без запрошення. Природно, що найбільша увага ЗМІ була прикута до Дафф, а не Логан. У відповідь на це Логан зірвала прем’єру фільму Дафф "Гуртом дешевше".

Згодом пристрасті вщухли й обидві актриси пішли зовсім різними життєвими стежками, забувши про містера Картера.

Майлі Сайрус і Нікі Мінаж

Для багатьох з нас це було цілковитою несподіванкою, зокрема й для Майлі теж, коли Мінаж, під час церемонії MTV VMA 2015 року вийшла на сцену й вимовила культову фразу: "Майлі, що хорошого?".

Але насправді все почалося, коли Сайрус згадала Мінаж в інтерв’ю Billboard. У той час, коли вона намагалася стати реперкою, під час однієї зі своїх численних метаморфоз, вона зчинила фурор образливими коментарями про свою музику. "Багато людей хотіли зробити мене білою Нікі Мінаж. Я не це намагаюся робити", — сказала вона. Згодом Сайрус відфотошопить обкладинку синглу Мінаж Anaconda, розмістивши зображення свого обличчя й навіть вибіливши тіло Мінаж, щоб воно було подібним на неї. Мінаж у відповідь зробила те саме із зображенням Ханни Монтани.

Саме тоді, коли вона виграла нагороду за найкраще гіп-гоп відео, Мінаж пожартувала: "Повернімося до цієї суки, яка днями багато говорила про мене в пресі. Майлі, що хорошого?". Природно, це дотепер один з найцитованіших уривків з попкультури в історії. Майлі сприйняла це спокійно й привітала Мінаж. І за деякий час, і кілька ретвітів по тому, здавалося, що все було добре...

Та 2019 року Сайрус випустила трек Cattitude, у якому була фраза: "Я люблю тебе, Нікі, але слухаю Карді". І з огляду на суперечки між Мінаж і Карді, які якоїсь миті навіть переросли в насилля, це не сподобалося Мінаж. Далі Нікі вдалася до лірики й порівняла Сайрус із сирим м’ясом, можливо, як відсилання до мему, що поширився після її дуету 2013 року з Робіном Тіком. Цим виконавицям ще належить публічно помиритися.

Лорен Конрад і Гайді Монтаг

Ці двоє були іконами реаліті-шоу нульових і запекло ворогували. Розрив їхньої дружби спричинився до драми в їхньому шоу "Пагорби", а постійно згадувана, але ніколи не названа причина їхньої сварки завжди була загадкою. Єдине, що відомо достеменно: це якось пов’язано з тодішнім хлопцем Гайді, Спенсером Праттом, і "огидним" слухом, ґрунтованим на нібито вигаданому секс-відео.

Гайді була на боці Спенсера, але безрезультатно намагалася повернути довіру Лорен. Ми бачили багато спроб примирення й безліч емоційних розмов зі сльозами. Лорен шокувала всіх, коли прийшла на весілля Гайді, але це було не те возз’єднання, на яке всі чекали, і вони й досі не налагодили стосунки.

Дженніфер Лопес і Мерая Кері

Чи можна ворогувати з незнайомою людиною? Ось у чому питання. Цей давній конфлікт пов’язаний з ганебним чоловіком і двома мегазірками на піку слави. У своїх мемуарах Кері кинула світло на походження її ворожнечі з Лопес. Виявляється, суперництво почалося після того, як колишній чоловік Кері, музичний керівник Sony Томмі Моттола, дав Лопес семпл треку Firecracker для використання в її синглі I'm Real 2001 року з участю Ja Rule.

Це був той самий семпл, який Кері використала у власному синглі Loverboy, титульному синглі її альбому Glitter, який планувала випустити приблизно в той самий час.

"Томмі не тямив себе від люті, коли я обірвала струни, якими він маніпулював мною, — написала вона у своїх мемуарах. — Він ніяк не міг дозволити мені домогтися величезного успіху після того, як я залишила Sony. Він не збирався дозволяти сяяти мені або Glitter... Почувши мою нову пісню й використовуючи той самий семпл, Sony поспішили зробити сингл для іншої артистки на своєму лейблі (якої я не знаю)", — написала вона, покликаючись на її культову лінію.

Останньою все ж сміялася Кері, адже її Loverboy став найпродаванішим синглом 2001 року в США.

Кім Кетролл і Сара Джессіка Паркер

Відомо багато випадків, коли колеги по знімальному майданчику не ладнали в реальному житті. Кім Кетролл підтвердила, що вона не зніматиметься в перезапуску "Секс і місто", унаслідок — чутки про ворожнечу між нею і Сарою Джесікою Паркер знову заполонили Інтернет.

Хоча шанувальники знали про те, що ці двоє не ладнають, завдяки допису Кетролл після смерті її брата всі зрозуміли, наскільки все серйозно: "Мені не потрібна твоя любов і підтримка в цей трагічний час @sarahjessicaparker. Твої постійні звернення — хворобливе нагадування про те, якою жорстокою ти була тоді й тепер. Дозволь мені все чітко пояснити. Ти не моя сім’я. Ти не мій друг. Отже, я пишу, бо хочу востаннє попросити тебе перестати експлуатувати нашу трагедію, щоб відновити свій образ „хорошої дівчинки"". Ой.

За словами сценариста шоу Майкла Патріка Кінга, ворожнеча почалася ще під час знімання першого сезону. Визнання й зарплата стали предметом розбіжностей. На початок шоу Паркер уже була знаменита й заробляла більше за інших актрис. Однак згодом різниця в оплаті не змінилася. Після знімання у 2004 році Кетролл розкрила правду щодо суперечок про заробітну плату. Вона, так само як Девіс і Ніксон, заробляла по 350 000 доларів за серію, але хотіла підвищити платню до мільйона доларів. Паркер же отримала ставку в три мільйони доларів за серію, оскільки також продюсувала серіал.

Відтоді було багато коментарів щодо відмови Кетролл брати участь у зніманні третього фільму, і, зрештою, рішення не брати участі в перезапуску шоу HBO...

За матеріалами vogue.com.ua

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.