До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

10 безплатних курсів для вивчення української мови

Ні для кого не секрет, що чималий відсоток громадян України спілкується російською мовою. Однак з початку російського вторгнення дедалі більше українців демонструють бажання перейти на спілкування державною мовою. Одним з найпопулярніших способів поліпшити свою українську до війни були експрес-уроки Олександра Авраменка, які можна переглянути на YouTube, а також блог культового професора Олександра Пономарева для BBC. Сьогодні ж освіті заклади та платформи започаткували безплатні онлайн-курси, за допомогою яких можна вдосконалити свої навички, поглибити знання та подолати мовний бар’єр.

1. Львівський національний університет імені Івана Франка пропонує вдосконалити навички використання української за допомогою власного безплатного онлайн-курсу "Українська мова: основи успішної комунікації". До занять можуть приєднатися всі охочі, незалежно від віку та рівня освіти. Щоб отримати інформацію та зареєструватися, зверніться або у Viber за номером +380 67 995 90 96, або напишіть на адресу: [email protected].

Реклама

2. МІОК НУ "Львівська політехніка" у співпраці з Департаментом освіти та науки Львівської ОДА започаткували розмовний клуб "Говорімо українською!". Під час онлайн-зустрічей на платформі ZOOM усі охочі матимуть можливість поспілкуватися на цікаві теми, завдяки чому зможуть подолати мовний бар’єр. Участь у клубі безоплатна. Зустрічі відбуваються двічі на тиждень. Для реєстрації переходьте за цим посиланням.

3. У Луцьку на базі Волинського національного університету імені Лесі Українки започаткували розмовний клуб української мови. Заняття тривають у форматі вільного спілкування українською мовою. Зустрічі відбуваються двічі на тиждень: у вівторок і четвер з 16:00 у головному корпусі ВНУ за адресою: проспект Волі, 13, аудиторія 108 (1-й поверх).

4. У Тернопільському національному педагогічному університеті ім. В. Гнатюка започаткували курси української мови для внутрішньо переміщених осіб. Навчання тривають онлайн у групах, до яких входять до 25 осіб. Навчання безплатне й до курсу можуть долучитися всі охочі. Щоб приєднатися, заповніть форму за посиланням.

5. Викладачі філологічного факультету Чернівецького національного університету організували "Курси з вивчення української мови як державної" для тимчасово переселених осіб із зони бойових дій. Зареєструватися на заняття можна за адресою [email protected], або ж за телефоном +380 372 584 800.

6. В Ужгороді Центр професійного розвитку педагогічних працівників Ужгородської міської ради спільно з Управлінням освіти міськради запустив освітній проєкт для всіх охочих вивчити українську мову або вдосконалити свої навички. Заняття тривають офлайн — у навчальних закладах міста, де тимчасово проживають переміщені особи. До лекцій можна під’єднатися також онлайн. Щоб зареєструватися на курс, заповніть форму за посиланням.

7. В Івано-Франківську в ліцеях № 5, № 7, № 18, № 22, а також у тих освітніх закладах, де живуть внутрішньо переміщені особи, стартував курс української мови. Безоплатні заняття проводять щоденно. Курс розрахований на 11 занять. Щоб записатися на заняття, треба заповнити форму за посиланням.

8. Освітня платформа "Є-мова" пропонує безплатні курси з вивчення української мови. Лекції можна переглядати як на сайті ресурсу, так і на Sweet-TV.

9. Проєкт Prometheus пропонує безплатний курс "Українська за 27 уроків". Курс складається з відеоуроків і конспектів до них, проміжних тестових вправ і загального тесту. Також у межах курсу є форум, де учасники курсу можуть практикувати українську.

10. Мовна майстерня "Слово на нОво" пропонує дорослим безплатні курси для вивчення української мови. Щоб доєднатися до занять, заповніть форму за посиланням.

Перелік безплатних курсів польської мови для українців шукайте в матеріалі за цим посиланням.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.