До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Українською вийшов новий роман авторки "Нормальних людей" Саллі Руні

"Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?" – новий гучний роман зірки світової літератури Саллі Руні, авторки роману "Нормальні люди". Тепер нову книжку ірландської письменниці можна прочитати українською. Роман вийшов у львівському "Видавництві Старого Лева" – це перше паперове видання, яке вдалося випустити після початку повномасштабного вторгнення.

Еліс, талановита письменниця, зустрічає Фелікса, який працює на складі, і запрошує його полетіти з нею до Рима. У Дубліні її найкраща подруга Ейлін, працівниця літературного журналу, розійшлася зі своїм хлопцем і починає фліртувати із Саймоном, якого знає з дитинства. Еліс, Фелікс, Ейлін та Саймон — молоді та пристрасні, однак життя минає. Вони прагнуть одне одного, кохаються, бентежаться через секс, розмовляють про дружбу та світ, у якому живуть. Невже вони й справді перебувають в останній освітленій кімнаті, доки не впала темрява? І чи знайдуть спосіб повірити у прекрасний світ?

Реклама

Це третій роман 31-річної Саллі Руні. Її найвідоміший роман "Нормальні люди" (2018) – щемна та відверта історія про двох студентів Маріанну й Коннелла, які закохані одне в одного, але бути разом їм заважають характери, упередження, соціум – перекладений на більше ніж 50 мов і став справжнім гітом. Саллі Руні називать Селінджером для міленіалів, а її прихильники – серед них Барак Обама та Тейлор Свіфт – цінують Руні за відвертість, сучасність і нагальність тем, які вона порушує, та живу мову, за якою відчувається величезний літературний талант.

Щодо нової книжки, то "Де ж ти дівся, світе мій прекрасний?" вийшла у 2021 році й відразу ж стала бестселером The New York Times та здобула перемогу в номінації "Художня проза" серед найкращих видань 2021 року за версією користувачів книжкового порталу Goodreads. На українську книгу переклала Ганна Яновська.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.