До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Книжка "Механічний апельсин" матиме продовження

Раніше небачений рукопис продовження роману письменника Ентоні Берджесса "Механічний апельсин" виявили в його архіві. Про це повідомили ВВС.

Перше видання книжки "Механічний апельсин", 1962 рік

Clockwork Condition налічує 200 сторінок тексту і є зібранням думок Берджесса, які розвивають теми з його книжки 1962 року щодо злочинця-підлітка і спроб держави "вилікувати" його. Також у роботі Берджесс звертається до суперечностей навколо екранізації "Механічного апельсина" режисера Стенлі Кубрика 1971 року.

Реклама

Рукопис Clockwork Condition знайшли серед паперів у будинку Берджесса у Браччано, недалеко від Риму. Коли будинок продали після смерті письменника 1993 року, архів перемістили в Манчестер, де його каталогізовує Міжнародний фонд Ентоні Берджесса.

Кадр з фільму "Механічний апельсин", 1971 рік

Професор Ендрю Бісвелл, директор Міжнародного фонду Ентоні Берджесса, сказав: "Це чудове неопубліковане продовження "Механічного апельсина" проливає нове світло на Берджесса, Кубрика і суперечки навколо славнозвісного роману. Clockwork Condition створює контекст для найвідомішої роботи Берджесса і підкреслює його погляди на злочини, покарання і можливі спотворювальні ефекти візуальної культури".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.