До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Сергій Жадан видає новий роман

Наприкінці серпня виходить одна з найочікуваніших книг цього року – роман "Інтернат" Сергія Жадана. Нову роботу Жадан презентує у рідному для нього Харкові, а потім – у вересні на Міжнародному поетичному фестивалі MERIDIAN CZERNOWITZ у Чернівцях.

Роман "Інтернат" розповідає про те, як змінилося життя людей, коли на Сході України почалась війна. "…Одного разу, прокинувшись, ти бачиш за вікном вогонь. Ти його не розпалював. Але гасити його доведеться й тобі…Січень 2015 року. Донбас. Паша, вчитель однієї зі шкіл, спостерігає, як лінія фронту неухильно наближається до його дому. Стається так, що він змушений цю лінію перетнути. Щоби потім повернутись назад. І для цього йому щонайменше потрібно визначитись, на чиєму боці його дім…".

Реклама
Сергій Жадан на Книжковому арсеналі

За словами Сергія Жадана, "Інтернат – це одна з локацій роману. Але, разом із тим – це ще й метафора. Метафора світовідчуття, метафора загубленості, недолюбленості врешті-решт". На думку автора, "цю книгу добре було б прочитати людям, які ніколи не були на українському Сході, які складають своє враження про Донбас та українсько-російську війну виключно з повідомлень ЗМІ та загальних настроїв у соціальних мережах".

Нагадаємо, що зараз на сході Україні йдуть зйомки фільма "Ворошиловград" за романом Сергія Жадана. Фільм знімає режисер Ярослав Лодигін, а сам письменник зіграє у фільмі одну з епізодичних ролей.

Читайте також:

Книга на вихідні: "Бог дрібниць" Арундаті Рой

Книга на вихідні: "Ціна ілюзії", Джоан Джулієт Бак

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.