КУПИТИ КВИТКИ

Новий роман Софії Андрухович виходить на початку літа

10 червня у Театрі на Подолі в Києві відбудеться презентація одного з найочікуваніших романів цього року — "Катананхе" Софії Андрухович. Книгу вже можна передзамовити у видавництві "Комубук"; вона з'явиться у книгарнях у кінці травня — на початку червня. Нагадаємо, що це перший роман Софії Андрухович з часів "Амадоки", що вийшла 2020 року.

Софія Андрухович для Vogue Ukraine, 2018 рік

"Катананхе" написаний під час повномасштабної війни. Сюжет історії розгортається навколо звичайної родини, що мешкає у київській багатоквартирній панельці. "Вони — це Леся та Олекса, а також їхня донька-підлітка Тая і собака Діна, — описують сюжет "Катананхе" у видавництві. — Їхнє життя теж здається звичайним, навіть банальним, аж поки у нього не вривається вихором надмірна пристрасть, яка загрожує зруйнувати та поховати під собою все — усталені звички, почуття одне до одного, ба навіть уявлення про самих себе. Занурюючи читача в оповідь, що на початках здається буденною, історія, яку розповідає Софія Андрухович, з кожним новим абзацом закручується, немов пружина, обростає напругою й за якісь кількадесят сторінок вже несеться на читача нестримною лавиною, що заледве дозволяє перевести подих".

Реклама.

Нагадаємо, 41-річна Софія Андрухович — письменниця, перекладачка й публіцистка. Донька одного з патріархів сучасної української літератури Юрія Андруховича, Софія дебютувала у великій літературі на початку нульових з чуттєвими збірками "Старі люди" та "Жінки їхніх чоловіків". Велику впізнаваність їй приніс роман "Фелікс Австрія" 2014 року, який згодом, у 2020-му, був екранізований режисеркою Христиною Сиволап.

"Катананхе" — четвертий роман Софії Андрухович. В інтерв'ю для Радіо Культура письменниця зазначила, що спочатку планувала написати збірку "дуже легковажних оповідань, але коли почала писати перше, зрозуміла, що воно розростається та стає дедалі серйознішим".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.