До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Гід книжковим фестивалем Book Champions Weekend

28 і 29 вересня в Києві відбудеться новий книжковий фестиваль Book Champions Weekend. Це ярмарок нішевих книг і артбуків, організатор якого — незалежне видавництво IST Publishing. Про найцікавіші події читайте нижче.

"Бернштейн Сергій Натанович", Надія Величко

Ідея фестивалю — створити простір, де буде цікаво шанувальникам найрізноманітніших книг, від культури самвидаву та зинів до коміксів і фотокниг. Упродовж 28—29 серпня на фестивалі можна буде відвідати воркшопи, дискусії та лекції, почути про те, як створюються артбуки й книги, а також послухати дискусію про те, за чим усе-таки майбутнє — електронними книгами чи паперовими. На фестивалі триватиме ярмарок незалежних видавництв.

Реклама
Зустріч із художником Павлом Маковим

Один з найцікавіших заходів фестивалю — зустріч із художником Павлом Маковим. Під час аrtist's talk один з найвідоміших у світі українських художників, член Королівського товариства живописців і графіків Великої Британії розповість про місце артбуків у своїй творчості. Нагадаємо, що рік тому у видавництві IST Publishing вийшов артбук Макова та Сергія Жадана. "Постійне місце проживання" — тонка й крихка книга з поезією Жадана і графікою Макова, яких об’єднує рідне для двох авторів цієї книги місто — Харків. Аrtist's talk з Павлом Маковим відбудеться 29 серпня.

Артбук "Постійне місце проживання"

До речі, нову роботу Павла Макова, створену спеціально для артномера Vogue UA, нині можна побачити на виставці Futurespectiveв артцентрі М17.

Чому всі хочуть видавати фотокниги?

Фотокниги — один з найпопулярніших сьогодні форматів. Про те, як видати свій фотоальбом, докладно розкажуть на фестивалі Book Champions Weekend. Як оформити свої світлини у книжковому форматі й, головне, навіщо? Де і як друкувати фотокнигу? Де взяти фінансування, але не збанкрутувати? Як зробити так, щоб вашу книгу помітили? На які конкурси та ярмарки подаватися? Своїм досвідом поділяться Міша Букша і Ярослав Солоп, засновники незалежного видавництва Booksha Publishing, яке торік випустило книгу про нову українську фотографію.

Як видати власний артбук
Катерина Лесів "Колискова 1"

Того, хто хоче випустити власний артбук, зацікавить майстер-клас художниці-графіка Катерини Лесів, яка навчалася майстерності створення артбуків у межах авторського курсу Павла Макова. На воркшопі можна буде власноруч пошити макет свого зину, фотокниги або просто скетчбуку. Художниця Катерина Лесів працює у сфері створення артбуків уже кілька років і за цей час досягла міжнародних успіхів: її артбук "Колискова I" здобув першу премію Dummy Award (видавництво "Родовід"), а також посів третє місце в конкурсі "Найкращий книжковий дизайн" у 2018 і став частиною міжнародного видання 10x10 Photobooks How We See: Photobooks by Woman.

Фестиваль триватиме 28 і 29 серпня в коворкінгу Kooperativ.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.