КУПИТИ КВИТКИ

8 книг для саморозвитку, які здатні змінити світогляд

Книги для саморозвитку, вдосконалення та збільшення продуктивності — популярний запит. Пропонуємо розглянути його ширше та обрати ті видання, які надихають подивитися на світ по-новому.

Співзасновниця видавництва #книголав Світлана Павелецька ділиться із Vogue.ua добіркою книг, які здатні змінити світогляд.

Реклама.

"Влада: посібник для жінок з життя і керування без вибачень", Кемі Неквапіл

Тренерка з етичного коучингу Кемі Неквапіл протягом усієї книги спонукає читачів замислитися про те, чого вони насправді хочуть від життя, а також надає покрокові вказівки, як реалізувати задумане. Книга яскраво демонструє шлях до власного прихованого ресурсу, який допоможе стати жінкам більш могутніми у суспільстві, де влада часто виступає інструментом упокорення.

Це міжнародний бестселер, який розвінчує негативні конотації навколо слова "влада" й підкреслює, як важливо для кожної жінки, яка живе в патріархальному суспільстві, нарешті її здобути, аби жити так, як вона хоче. У книзі Кемі Неквапіл спирається на власний досвід здобуття впевненості, розповідаючи про те, як вона, темношкіра жінка, зростала в п'ятьох різних прийомних сім'ях, а також на досвід інших жінок з усього світу.

Видавництво #книголав

"Сяйво свідомого "Я"", Ніколь Ле Пера

Більшість із цих проблем знайомі, на жаль, багатьом: стрес, тривога, співзалежні стосунки, життя в режимі автопілота, фізичне безсилля, емоційна нестабільність, розгубленість, відстороненість — всі ці явища є частиною нашої реальності.

Зарадити цим станам можуть методи холістичної психології — найкраще від психології, нейронауки та духовних практик, що пояснює, як взаємодіють тіло, розум і душа. Клінічна психологиня Ніколь ле Пера не лише пропонує інструменти для покращенні психологічного стану, а й надихає читачів на активні зміни та особистісний ріст на прикладі як зі свого особистого життя та психологічної практики. Що важливо, наприкінці кожного розділу читачів чекають вправи, які допоможуть пропрацювати той, чи інший запит, який виникатиме під час читання.

Видавництво Vivat

"Людина в пошуках справжнього сенсу", Віктор Франкл

"Людина в пошуках справжнього сенсу" Віктора Франкла — культова книга, про яку ніколи не буде зайвим нагадати, особливо у такий важкий період, який переживають українці вже третій рік повномасштабної війни. Цей текст захоплює навіть тих, хто не цікавиться філософськими питаннями. Франкл, австрійський психіатр, пережив жахи концтаборів під час Другої світової війни. Серед голоду, хвороб і принижень його рятувала не просто воля до життя, а віра у власний сенс існування.

Ця книга не просто розповідає про страждання, а розкриває, як знайти сенс навіть у найтемніші часи. Вона пропонує новий погляд на те, як відшукати світло в темряві і продовжувати рухатися вперед. Автор аналізує свою поведінку і психологічні механізми і розкриває секрети, які допомогли йому вижити у надзвичайних умовах.

Видавництво КСД

"Кафе на краю світу", Джон П. Стрелекі

Уявіть собі кав'ярню десь у віддаленому місці. Герой книги, Джон, поспішає і заїхав сюди тільки на кілька хвилин, але на додаток до страв дня меню містить три запитання, на які всім відвідувачам рекомендується звернути увагу: чому ви тут? чи боїтеся ви смерті? чи задоволені ви? З цією поживою для роздумів і під керівництвом трьох людей, яких він зустрічає в кафе, Джон вирушає в подорож самопізнання. По дорозі відкриває новий погляд на життя, на себе та на те, як багато можна навчитися у... зеленої морської черепахи.

Джон Стрелекі, який входить до престижного списку "100 визначних постатей у галузі лідерства та особистісного розвитку, які надихають найбільше", подарував читачам книгу, що стала справжнім феноменом. "Кафе на краю світу" — книга, у якій майстерно поєднано художню форму з потужними мотиваційними посланнями. Перекладена 40 мовами та продана тиражем понад 6 мілйьонів примірників.

Видавництво Vivat

"Думай і багатій", Наполеон Гілл

13 кроків, які здатні змінити життя на краще. Основана на двадцятирічному дослідженні найбагатших людей світу, ця книга розкриває тринадцять принципів, які можуть змінити рівень достатку. Радник президента Франкліна Рузвельта Наполеон Гілл занурює читачів у світ, де мислення та віра є ключовими досягненням багатства. Серед принципів — чітке визначення мети, сила бажання, наполегливість, організоване планування та важливість союзників. Книга показує, як ці принципи можна перетворити на звички, які ведуть до реальних змін.

Видавництво "Наш Формат"

"Чудовий ранок. Як не проспати життя", Гел Елрод

Більшості людей знайоме почуття роздратування від звуку мелодії на будильнику вранці, коли ще хочеться трохи поспати. Але водночас із тим, так хочеться встигати все і бути більш ефективним\ефективною. Серед численних книг про продуктивність "Чудовий ранок" виділяється захопливою біографією автора. Гел Елрод — це не просто спікер, який вирішив навчати інших мотивації. Його історія — це справжня епопея боротьби і тріумфу. Після жахливої автокатастрофи в юності, яка залишила його з невтішними прогнозами про неможливість відновлення, Елрод не просто відновився, але й досяг успіху.

Ця книга дoпoмoжe знизити piвeнь cтpecу, пiдвищити пpoдуктивнicть.

Видавництво "Наш Формат"

"Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети", Ґреґ Маккеон

Відчуття, коли працюєш без упину, але не отримуєш результату — поширена проблема. Ґреґ Маккеон у своїй книзі пропонує рішення: концепцію есенціалізму, яка допоможе фокусуватися на найсуттєвішому, відкидати зайве і досягати більше з меншими зусиллями. Видання навчить, як правильно визначати пріоритети, ефективно організовувати час і енергію, а також як знайти баланс між зайнятістю та продуктивністю. Ідеально підходить для підприємців, менеджерів і всіх, хто прагне витрачати час на те, що справді важливо, а не те, що просто "забирає" час.

Видавництво "Наш Формат"

"Переписати життя: як і що змінювати, щоби стати щасливою людиною", Олена Любченко

Навіть у ситуації, коли нібито все добре, можна зрозуміти, що справжнє відчуття щастя не приходить. На сторінках своєї книги українська психотерапевтка та психологиня з двадцятирічним досвідом Олена Любченко наводить приклади зі своєї психологічної практики та розбирає на реальних кейсах причини занепокоєння та поганого настрою. Також вона дає поради, як розпочати необхідні на шляху до щастя зміни, навіть якщо ви не зрозуміло, з чого почати. Книга стане корисним ресурсом для тих, хто шукає відповіді на питання саморозвитку і психологічного комфорту.

Видавництво #книголав

Головне фото: Vogue UK, Harley Weir

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.