До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

6 книг, які Барак Обама рекомендує прочитати цього літа

Цього тижня Барак Обама вирушає в Африку, щоб відсвяткувати 100-річчя з дня народження Нельсона Мандели. Бараку було всього 20 років, коли він вперше відвідав цей континент. Цей досвід справив на нього глибоке враження, що збереглось на його шляху до становлення президентом Сполучених Штатів. Саме ця поїздка надихнула його написати свою першу книгу "Мрії мого батька", а в честь його любові до африканської літератури і африканського континенту, який так дорогий його серцю, Барак Обама в своєму Тwitter-акаунті поділився шістьма улюбленими книгами, чудовими для читання цього літа.

"І прийшло знищення", Чинуа Ачебе

"Справжня класика світової літератури. Цей роман малює картину традиційного суспільства, що бореться з приходом іноземного впливу, від християнських місіонерів до британського колоніалізму. Шедевр, що став натхненням для покоління письменників в Нігерії, Африці і в усьому світі".

Реклама
"Пшеничне зерно", Нгугі Ва Тхіонго

"Ця збірка є хронікою подій, що призвели до незалежності Кенії, і переконливою історією про те, як події в історії впливають на індивідуальні життя і стосунки людей".

"Довгий шлях до свободи", Нельсон Мандела

"Життя Мандели – одна з найбільш епічних історій ХХ століття. Це найбільш повні мемуари, що розповідають про життя в маленькому селі, про його революційні роки, тривалі тюремні ув'язнення, і, звичайно, про становлення президентом, лідером і світовою іконою. Ця книга є обов'язковою для прочитання всім, хто хоче зрозуміти історію, а потім і змінити її".

"Американха", Чимаманда Нгозі Адичі

"Це історія від однієї з найбільших сучасних письменниць світу, що розповідає про двох нігерійців, які намагаються досягти чогось в США і Великобританії. Вони порушують універсальні питання щодо раси і приналежності. Це роман про закордонний досвід африканської діаспори та пошуку ідентичності та будинку".

"Повернення: батьки, сини і земля між ними", Хишам Матара

"Прекрасно написані мемуари, які вміло поєднують в собі витончений путівник по новітній історії Лівії з впертими спробами автора знайти свого батька, який зник в тюрмах Каддафі".

"Світ, яким він є", Бен Родс

"У Бена по венах не тече африканська кров, але мало хто так бачить світ моїми очима, як він. Бен – один з небагатьох, хто був зі мною з часу першої президентської кампанії. Його мемуари – одні з найяскравіших роздумів, які я бачив щодо того, як ми наближалися до зовнішньої політики. Також це одна з найбільш переконливих історій про те, що таке насправді вісім років служити американському народу в Білому домі".

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.