До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

5 нових книжок про те, як впоратися з тривожністю та підтримати себе

Хороші книжки з психології допомагають зрозуміти себе та світ навколо, а ще дають опору в складні періоди нашого життя. Сьогодні українці живуть у стані перманентного стресу та щодня долають страх і розпач, тож ця добірка нових книжок про те, як подолати тривожність та підтримати себе, точно стане у пригоді.

"Тіло веде лік", Беселл ван дер Колк

Реклама

Беселл ван дер Колк — американський психіатр, один з головних спеціалістів у світі з вивчення посттравматичного розладу, який відповідає за дослідження ПТСР в університеті Массачусетса. У 2014 році його книжка "Тіло веде лік" про наслідки ПТСР та його вплив на фізичний стан людини викликала неабиякий резонанс, адже ван дер Колк, який займається вивченням ПТСР з 70-х років, одним з перших заговорив про його фізичні наслідки. Виходячи з понад 40-річного досвіду роботи з постраждалими (серед них ветерани війни і ті, хто пережив фізичне насильство), автор описує, як наше тіло реагує на емоційний біль. Він пропонує інноваційні методи лікування — від нервового зворотного зв’язку, медитації, спорту аж до театру і йоги. А ще наголошує на ролі людських стосунків та підтримки в подоланні ПТСР.

Книга "Тіло веде лік" була перекладена 36 мовами і понад 100 тижнів перебувала в списку бестселерів New York Times.

"Віват"

"Рік, коли я казала "ТАК"", Шонда Раймс

Шонда Раймс — одна з найуспішніших жінок сучасного телебачення: сценаристка й режисерка вже культових серіалів "Анатомія Грей" та "Скандал", продюсерка "Бріджертонів" та "Вигадана Анна" і учасниця списку "Time 100" як одна з людей, які допомагають формувати світ.

На піку своєї кар’єри Шонда зрозуміла, що надто часто відмовляється від щедрих можливостей, які пропонує їй життя. Тож безстрашно вирішила цілий рік відповідати всім викликам "так" — і написала про це дуже чесну книгу. У "Рік, коли я казала "ТАК" Шонда Раймс розповідає про те, як боролася із зайвою вагою і страхом публічних виступів, училася розподіляти час між роботою і сім’єю, приймати визнання, любити й розуміти себе, і навіть — казати "так" слову "ні". До того, Раймс — талановита оповідачка, тож цей нон-фікшн читається захопливо, ніби класний роман про життя сміливої жінки, що втілює свої мрії.

"Видавництво Старого Лева"

"Відвага кличе. Доля допомагає хоробрим", Раян Голідей

Раян Голідей — популярний письменник й маркетолог, популяризатор філософії стоїцизму серед широкої аудиторії (зокрема, співпрацював як консультант і коуч зі стійкості для співробітників Google). Ви могли читати його попередній бестселер "Стоїцизм на кожен день" — практичну збірку порад, як розвинути стійкість.

Його нова книжка "Відвага кличе. Доля допомагає хоробрим" досліджує поняття сміливості — не як абстрактної категорії, а як навички, яку можна розвинути. Розповідаючи історії найвизначніших сміливців у світі — Авраама Лінкольна, Мартіна Лютера Кінга, Малали Юсуфзай чи Вінстона Черчилля, він показує, що саме мотивувало цих людей іти на незвичайні вчинки. Для українців, які щодня проявляють геройство на фронті та надзвичайну сміливість у цивільному житті, ця книга може стати додатковим натхненням.

"Наш Формат"

"Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети", Ґреґ Маккеон

Британський бізнес-стратег і спеціаліст з лідерства Ґреґ Маккеон в 2014 році випустив книгу, якій судилося стати гітом. Адже "Есенціалізм. Мистецтво визначати пріоритети" нарешті звільняє сучасних людей від стереотипів стосовно того, що ми маємо встигати все та бути успішними у всьому. Маккеон, навпаки, йде проти системи та виводить філософію есенціалізму, яка вчить відділяти важливе від неважливого й обирати власний шлях, а не нав'язані суспільством стереотипи.
Це дійсно практична книга про те, як жити простіше і бути не ефективнішим, а більш гармонійним та менше тривожитися. На сьогодні у світі продано понад мільйон примірників "Есенціалізму…", тож хочеться вірити, що завдяки цій роботі навколо стане більше щасливих людей, які припинять жити в тривожному стані "встигнути все".

"Наш Формат"

"Позбутися тривоги", Крейг Ейпріл

Навряд чи хтось з українців вірить, що одна книга допоможе подолати тривожність, спричинену тими умовами, в яких ми живемо, — проте одна книга цілком може запропонувати лайфгаки та прийоми для полегшення ментального стану. Автор цього видання Крейг Ейпріл — лікар-психотерапевт з 20-річним досвідом, який спеціалізується на роботі з пацієнтами з тривожними станами. У книзі "Позбутися тривоги" він описує когнітивно-поведінковий підхід, так званий КПТ, який базується на наукових дослідженнях та є ефективним методом лікування тривожних розладів.

Якщо ви прихильник доказових науково обґрунтованих порад, то ця книга — справжня знахідка.

Видавництво Ростислава Бурлаки

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.