До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

"Життя на межі": у прокат виходить документальна стрічка про російсько-українську війну

З 16 березня в українському прокаті можна подивитися стрічку "Життя на межі" — перший і наразі єдиний фільм, який охоплює весь період російсько-української війни від 2014 року до сьогодні. Його зняли українські режисери та ветерани Павло Пелешок та Юрко Іванишин, чий попередній фільм "Зима у вогні" у 2016-му було номіновано на "Оскар" як "Найкращий документальний повнометражний фільм".

Реклама

"Життя на межі" — справжній документ нашого часу, адже охоплює події від Революції Гідності і до повномасштабної війни. Власне, стрічка показує особистий досвід самих авторів, які з 2014 року боронять українську землю від російських окупантів. Автори пішли добровольцями на фронт, побували в гарячих точках Донбасу, але весь цей час продовжували творити, аби показати світові правду про жахливу війну.

"У фільмі ми показуємо правду про Україну, щоб викрити російську брехню, — каже продюсер стрічки Юрко Іванишин. — Нашим фільмом ми розповідаємо про російсько-українську війну міжнародним глядачам та світовим decision-мейкерам — політикам, діячам культури, іншим відомим людям. Аби вони зрозуміли, що в цій війні, яка триває в Україні з 2014 року, ми відстоюємо насамперед нашу свободу і незалежність. І тому Україну потрібно підтримувати — щоб не допустити подібних війн у світі надалі".

Світова прем’єра стрічки "Життя на межі" відбулась наприкінці минулого року в Берліні. З 16 березня її можна подивитися в Україні.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.