До Vogue UA Conference 2023 залишилося
SOLD OUT

Все, що відомо про фільм "Спенсер" із Крістен Стюарт

Уже цієї осені в прокат вийде довгоочікуваний фільм Пабло Ларраіна "Спенсер" — з Крістен Стюарт у ролі принцеси Діани. Vogue.ua зібрав все, що нині відомо про картину.

Крістен Стюарт у фільмі "Спенсер"

Грудень 1991 року, графство Норфолк. Діана й принц Чарльз приїжджають до Сандрінгемського палацу, щоб провести разом різдвяні свята. На них чекають традиційні розваги: ​​полювання, їзда верхи, урочисті обіди й вечері. Саме в ці дні в Норфолку принцеса Діана вирішить розлучитися із Чарльзом, стосунки з яким уже тоді дали тріщину. Байопік "Спенсер" присвячений саме цим трьом доленосним дням у житті принцеси. Знімання одного з найочікуваніших фільмів року добігає кінця, і ми побачимо стрічку в прокаті вже восени.

Реклама

Головну роль у стрічці грає 30-річна актриса Крістен Стюарт, зірка фільмів "Сутінки", "Зільсер-Марія", "Персональний покупець", для якої це не перший байопік у фільмографії. У 2019 році вона зіграла французьку ікону нової хвилі Джин Сіберг у байопіку "Сіберг", але, звісно, роль Діани Спенсер, що залишається улюбленицею всього світу й через 23 роки після своєї смерті, покладає на молоду актрису особливу відповідальність. "Крістен — одна з найвидатніших сучасних актрис, — сказав в інтерв’ю Deadline режисер байопіку „Спенсер" Пабло Ларраін. — Вона може бути дуже таємничою, дуже тендітною і, зрештою, дуже сильною, і це саме те, що нам потрібно... ".

Принцеса Діана в 1992 році

Новина про те, що Діану зіграє Крістен Стюарт, не залишила байдужим, здається, нікого. Користувачі мережі вже другий рік обговорюють: чи вдасться актрисі втілити образ улюблениці Великої Британії на екрані, і невже на роль британської принцеси не знайшлося англійської актриси. Та після появи перших кадрів зі знімання сумніви розвіялися — перевтілення вдалося. На першому фото, опублікованому в січні, Крістен Стюарт зображена в червоному пальті, чорній хустці й капелюсі з тонкою вуаллю. Схожість актриси й Діани разюча, до того ж не тільки в образі, а й у погляді, нахилі голови. До слова, художниця костюмів фільму "Спенсер" — Жаклін Дюрран, володарка "Оскара" за роботу над стрічкою "Маленькі жінки", так що на нас чекає чимало модних відкриттів. В інтерв’ю на шоу Джиммі Кіммела виконавиця ролі Діани зізналася, що одним з найскладніших завдань перед нею й командою фільму була потреба відтворити знамениту стрижку принцеси — і в цьому їм допомогла перука. "Діана мала дуже архітектурне волосся. Тому ми збираємося його „збудувати"... Не думаю, що зможу зробити це тільки з власним волоссям", — розповіла актриса.

Крістен Стюарт у фільмі "Спенсер"

Що ж стосується розкриття психології головного персонажа, то, за словами Крістен Стюарт, у цьому їй допомогло вивчення внутрішнього світу Діани. "Наш фільм — занурення в дуже емоційну історію про те, ким була Діана в поворотний момент її життя, — сказала актриса в інтерв’ю Variety. — Спенсер — дуже важливе для неї слово. Це болісне зусилля для неї, повернутися до себе, але Діана намагається зберегти те, що для неї означає вона сама, її походження та ім’я. І залишитися собою".

Крістен Стюарт

Хто ж зіграє інших членів королівської сім’ї? Джек Фартінг, відомий як лиходій Джордж Ворлегган у серіалі "Полдарк", з’явиться в ролі принца Чарльза, а Тімоті Сполл, Саллі Гокінс із "Форми води" й Шон Гарріс зіграють ролі, про які ще не розголошують. Над фільмом працює зіркова команда. У режисерському кріслі — чилієць Пабло Ларраін, який прославився завдяки фільмам "Неруда" і "Джекі" (біографічний фільм про Джекі Кеннеді 2016 року, де колишню першу леді Америки зіграла Наталі Портман). Сценарій для байопіку "Спенсер" написав оскарівський номінант Стівен Найт, відомий творець кримінальної драми "Гострі картузи". "Це енергійний і гарний сценарій, — каже Пабло Ларраін. — Я захоплювався роботою Найта впродовж багатьох років. Мені імпонує, як поетично він описує силу харизми принцеси Діани". Музику до фільму написав гітарист гурту Radiohead Джонні Грінвуд, який 2016 року був номінантом на "Оскара" за саундтрек до фільму "Примарна нитка" Пола Томаса Андерсона.

Ще один ключовий момент драми — стосунки Діани з її синами, принцами Вільямом і Гаррі. "Ми постараємося показати, як вона виявляє, що їй справді потрібно бути тим, ким вона хоче бути, — розповідає Пабло Ларраін. — І це не означає, що їй потрібно бути поруч із ким-небудь, бути частиною чогось, окрім себе та своїх дітей. У Діани було багато чеснот, але головна з них — вона була прекрасною матір’ю".

Принцеса Діана з дітьми, 1991

Фільм "Спенсер" знято в дуже вдалий час — інтерес до королівської сім’ї нині зростає в усьому світі. По-перше, недавно вийшов четвертий сезон "Корони", де принцесу Діана зіграла дебютантка Емма Коррін; водночас гучне інтерв’ю Опри Вінфрі з принцом Гаррі й Меган Маркл також викликало широкі суперечки про королівську сім’ю в усьому світі. Ну, а 2022 року виповнюється 25 років з дня загибелі Діани, тож особистість принцеси Уельської буде в центрі уваги.

Не слідуй за модою — відчувай її

Підписатися

Ще в розділі

Популярне на VOGUE

Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.